Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Těla slavných krásek: Která má podváhu a kdo je ideál?

8. září 2011 | 06:00


Jaké tělo skrývají známé krásky pod šaty? Kolik opravdu měří a váží a mají vůbec zdravé proporce? Známe jejich tajemství!

Jejich křivky nás drtí z titulních stránek. Jsou idoly řady mužů a vzory tisíců žen. Představují vysněný ideál krásy. Každá ale má jinou stavbu těla a při podrobnějším zkoumání mnohdy není vůbec ideální.

Některé krásky jsou malé postavy, jiné zase mají pár sympatických kilo navíc. Těm je pak na fotkách grafici šikovně upraví do úžasné záviděníhodné podoby. Tu iluzi pak všichni obdivují. Jiné naopak té iluzi zdánlivé dokonalosti sami propadají.

My vám nyní prozradíme, kolik některé krásky měří a váží. A hlavně, jaký je jejich BMI (Body Mass Index). Ten ukazuje jestli nakonec některé nemají k nějaké dokonalosti vlastně daleko. Většinou totiž trpí dost nezdravou podváhou.

 

BMI (index tělesné hmotnosti vypočítaný z poměru výšky a váhy):
* Podváha < 18.5
* Normál = 18.5 - 24.9
* Nadváha = 25.1 - 29.8
* Obezita > 30

Halle Berry

Čokoládová herečka už oslavila 45 narozeniny, ale stále září sexappealem, jako když byla jedna z Bond girl. Její postava? Naprostý ideál!

Výška: 166 cm.
Váha: 53 kg.
BMI: 19 – naprosto ideální

Halle Berry
Autor: YouTube

Mahulena Bočanová

Herečka a moderátorka si svou postavu vypracovala k dokonalosti díky společenskému tanci, kterému propadla v soutěži Star Dance. Pokud ale nějaké to kilo přibere, nebude to vůbec na škodu.

Výška: 178 cm.
Váha: 60 kg.
BMI: 18 – mírná podváha

Mahulena Bočanová
Autor: Divian Dream /Lenka Hatasova

Eva Longoria

Úspěšná herečka je proslulá krasavice ze Zoufalých manželek se záviděníhodnými křivkami. Ovšem je hodně maličká a tak si musí svou váhu zatraceně hlídat.

Výška: 155 cm.
Váha: 47 kg.
BMI: 19 – naprosto ideální

200110:gallery:true:true

Scarlett Johansson

Kolik opravdu měří a váží její svůdné tělo? Konečně se to dozvíte. Míra a váha jsou skutečně ve skvělém poměru. Někdo se prostě umí narodit.

Výška: 162 cm.
Váha: 52 kg.
BMI: 19  – naprosto ideální

327966:gallery:true:true

Lucie Bílá

Naše nejpopulárnější zpěvačka s váhou kdysi bojovala. Problém s kily přestala prý mít, když je přestala řešit. Pravdou také je, že se snaží dodržovat zdravou životosprávu a už několik let pravidelně cvičí.

Výška: 165 cm.
Váha: 55 kg.
BMI: 20 – naprosto ideální

Lucie Bílá
Autor: Ladislav Křivan

Beyoncé

Bůh ji obdařil nejen úžasným hlasem, ale i bujnou postavou "krev a mlíko". Proto na sobě musí pořádně pracovat, aby se její momentálně ideální proporce nepřehouply v nadváhu.

Výška: 168 cm.
Váha 61 kg.
BMI: 21 – v normálu, ale musí se hlídat

Beyoncé
Autor: Reuters

Andrea Kloboučková

Někdejší vicemiss proslula bujným poprsím. Nyní je dvojnásobná maminka a krásnou postavu si drží i po porodech. Vsadila na pilates, který se stal její vášní a nyní je sama dokonce cvičitelka.

Výška: 180 cm.
Váha: 66 kg.
BMI: 20 – naprosto ideální

175468:gallery:true:true

Gwyneth Paltrow

Štíhlá blondýna byla léta zarytě vegetariánkou. Na svoji postavu si velmi potrpí a na ní pilně dře a každý den cvičí jógu.

Výška: 175 cm.
Váha 53 kg.
BMI: 17 – podváha

Gwyneth Paltrow
Autor: EPA

Aneta Vignerová

Poslední Miss ČR okouzlila zpěváka Davida Krause a nově fotbalistu Tomáše Ujfalušiho. Svou výškou a štíhlým tělem suveréně vládne na všech módních molech.

Výška: 180 cm.
Váha: 59 kg.
BMI: 18 – mírná podváha

992282:gallery:true:true

Kate Moss

Již více než 20 let se 37 letá Kate drží na špičce modelingu, i když je na topmodelku mimořádně maličká.  Ale také ultraštíhlá, což je evidentně stále v kurzu.

Výška: 168 cm.
Váha: 45 kg.
BMI: 15 – značná podváha!

Kate Moss
Autor: profimedia.cz

Taťana Kuchařová

Naše jediná Miss World oslnila celý svět. Nyní se spíš věnuje charitě, ale postavu si stále udržuje co nejštíhlejší, protože módní mola ještě nehodlá jen tak opustit.  

Výška: 177 cm.
Váha: 54 kg.
BMI: 17 – podváha

541052:gallery:true:true

Katie Holmes

Žena Toma Cruise momentálně radikálně hubne prý kvůli filmové roli. Nyní je proto hluboko pod hranici zdravého i přitažlivého ideálu. Komu se tohle líbí?

Výška: 175 cm.
Váha: 51 kg.
BMI: 16 – značná podváha!

Katie Holmes
Autor: profimedia.cz


Autor: INT, bak