Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Brigitte Bardot (75): Nesnáším Carlu Bruni! Je amorální

Bývalý sex symbol Brigitte Bardot se nemůže vyrovnat s francouzskou první dámou Carlou Bruni. Prý postrádá dobrou výchovu.
17. září 2010 | 13:31

Známe ji jako dech beroucí krásku. Dvořil se jí nejeden světově známý donchuán. Ale sláva a krása nejsou všechno. Brigitte Bardot to zažila na vlastní kůži. Herečka dokonce několikrát myslela na sebevraždu. A opravdu ji nesedla, stejně jako skoro všem Francouzům, Carla Bruni. "Čiší z ní špatné vychování!" Prohlašuje bývalá kráska s iniciály slavnými BB.

„Opravdu jsem několikrát myslela na to, že skončím se životem. Je zázrak, že jsem ještě pořád naživu,“ přiznává po letech herečka, která byla sexsymbolem padesátých let.

Narážky na francouzskou první dámu

Dnes pětasedmdesátiletá Bardot v roce 1973 zaskočila své fanoušky, když se stala vášnivou aktivistkou za práva zvířat. A neméně kontroverzní je i v současnosti.

„Jsem šokující, neomalená a drzá, tak to prostě je,“ řekla v rozhovoru magazínu France a dodala s jistotou v hlase: „Nikdy jsem ničeho nelitovala.“

„Nechápu ty korektní idioty v politice. Politika mě znechutila,“ říká odvážně francouzská herečka a zpěvačka. Dokonce naráží i na francouzskou první dámu Carlu Bruni-Sarkozy: „Z její krásy čiší špatná výchova.“

Přísná výchova

Brigitte Bardot v době největší slávy (vlevo) a dnes (vpravo)
Autor: ČTK, Blesk.cz

Bardot byla totiž na rozdíl od Carly vychovávána přísně. Její první manžel, režisér Roger Vadim (†72), musel přestoupit ke katolicismu, aby dostal požehnání od jejích rodičů a mohl si ji vzít. Tenkrát bylo Brigitte pouhých osmnáct let.

„Moji rodiče mi dali přísnou výchovu. Tehdy jsem tím trpěla. Dnes jsem jim za ni ale vděčná,“ tvrdí herečka, která se v padesátých letech minulého století objevovala v erotických představách snad každého muže.

„Myslím, že byli ohromeni, ale s mojí kariérou byli v rozporu. Byla mimo jejich chápání,“ popisuje postoj upjatých rodičů ke své strmé filmové dráze.

Autor: INT, mivr, kamp