Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jennifer Grey: Má rakovinu a riskuje ochrnutí!

7. září 2010 | 11:27

Jennifer Grey (50) proslavil film Hříšný tanec, ve kterém si zatančila s Patrickem Swayzem (†57). Nyní bude tančit znovu, a to v americké soutěži "Když hvězdy tančí". Může to ale být její poslední tanec, kromě diagnostikované rakoviny jí hrozí ochrnutí!

Filmová "Baby" se po 23 letech vrací zpátky na parket. Jejím partnerem tentokrát bude mladý tanečník Derek Hough (25). Bude soutěžit v americké taneční show, která je obdobnou soutěží naší české, "Když hvězdy tančí".

Tancem riskuje ochrnutí

Jenže návrat na taneční parket má háček. Stačilo by udělat špatný pohyb nebo dokonce upadnout a mohla by slavná herečka ochrnout! Důvod? Před 22 lety měla Grey těžkou autonehodu, ze které si odnesla trvalé poranění krku. "Stačí jeden drobný pád a ochrnu. Ale život je krátký a člověk musí riskovat, aby si ho užil," pověděla Jennifer americkým médiím, proč v soutěži tak riskuje.

Jennifer bojuje s rakovinou

Aby toho nebylo málo, herečka teď bojuje s rakovinou. Jennifer si už delší dobu stěžovala na bolesti v krku, lékaři jí našli malý uzlík. Vyšetření poté ukázalo, že jde o zhoubný nádor a Jennifer se musela ihned podrobit operaci. „Mám nový krk a mé tělo je aktuálně v pořádku. A zatím nemám rakovinu!“ prohlásila herečka, která si snaží nemoc nepřipouštět.

Swayze svůj boj s nemocí prohrál

Jejímu hereckému kolegovi Patricku Swayzemu lékaři diagnostikovali rakovinu v lednu 2008. Herec se poté podrobil chemoterapiím. I přes silné bolesti a oslabení ale točil dál. Detektivní seriál Zvíře tak stačil dokončit krátce před svou smrtí. Poslední dny strávil v ústraní na svém ranči u Los Angeles, kde ve společnosti své manželky Lisy Niemi (54) loni v září zemřel. Rakovina v posledním stadiu byla nedávno odhalena i u herce Michaela Douglase (65, Základní instinkt).

Autor: gam, INT, šimk