Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tyra Banks: Omlouvám se za anorektickou dívku!

Tyra Banks má teď co dělat, aby se vyhnula kritice.
17. srpna 2010 | 16:22

Porotkyně Tyra Banks se musí omlouvat. V americké soutěži American Top Model, které Banks předsedá, se objevila anorektická dívka s pasem tak útlým, že je ho možné obejmout dlaněmi. A bývalá topmodelka Tyra vyhrkla nadšením. "Na té holce něco je," prohlásila. Výrokem způsobila pohoršení. Teď se musí plnoštíhlá moderátorka veřejně kát.

Reklamní spot populární americké show 'American Top Model' zveřejnil modelku s tak hubeným pasem, že ho mohl dvěma rukama obejmout muž.

"Ve snaze vytvořit zábavnou a zajímavou upoutávku na nadcházející sérii pořadu jsme vydali klip, který bohužel nebyl pochopen a zcela změnil náš záměr," uvedla šestatřicetiletá Tyra Banks.

Příští modelka se v televizi chlubí svým pasem
Autor: isifa.com

Kontroverzní klip

V klipu se objevila Anna z Texasu, která se "pyšní" svým vznešeně útlým pasem, a kde slavná Tyra Banks nadšeně s vytřeštěnýma očima opěvuje její proporce se slovy: "Nejútlejší pas na světě! Podívejte se na to!"

Další z porotců dokonce vstal, aby sám zkusil, jak útlý Annin pas je a k údivu všech zjistil, že je schopen ho obejmout oběma dlaněmi.

Tyra vše dovršila tím, že prohlásila: "Něco se mi na té holce docela líbí!"

Nepochopení?

Když Tyra, bývalá proslulá topmodelka, přibrala patnáct kilo a na internet prosákly její nelichotivé fotografie v plavkách, fanoušci se zděsili. Ona ale kauzu tehdy ustála bravurně. Svou postavu se nesnažila skrýt, nezačala drasticky hubnout. Místo toho se postavila za svou ženskou figuru. A získala tím mnohem více milovníků, než kdy předtím. Teď je ale prohlášením v upoutávce na pořad pěkně zvedla ze židle.

"Zažila jsem pohled na své tělo z obou extrémů – jako zvláštní, extrémně hubená dospívající dívka, která nemohla přibrat ani deko, ať dělala, co dělala a jako médii kritizovaná žena za své plné křivky," uvedla tenkrát. Tyra se stala ztělesněním každé ženy.

"Jako vedoucí zastánce propagace zdravých tělesných křivek musím přiznat, že jsem bohužel tento klip před zveřejněním neviděla," obhajuje se Tyra.

"Ale jménem týmu modelek bych chtěla říci, že v tomto klipu nebyl žádný špatný záměr a omlouváme se za zmatek a zklamání, které to mohlo způsobit," uvádí dále.

Hra na všechny strany

Tyra, která je také producentkou tohoto pořadu, říká, že její osobní zkušenost ji vede k tomu, aby sympatizovala se ženami všech proporcí a velikostí.

"Jsem zavázána rozšiřovat definice krásy, které zahrnují všechny tvary, velikosti a proporce od hubených až po plnější. Ženy mohou světu klidně vzkázat, ať políbí jejich kulatou, malou hubenou, tlustou…vy víte co," nechala se slyšet Banks.

"V průběhu další série této show uvidíte, že Anna mi nabídla několik možností, abych ji mohla podpořit v problémech, se kterými bojuje. Kvůli svému pasu totiž dennodenně čelí výsměchu a pohledům okolí," komentuje svůj vztah se soutěžící porotkyně.

"To, že mohu Anně a jí podobným dívkám pomáhat, mě žene dopředu a dává mi důvod žít!" Uzavřela svou obhajobu Tyra Banks.

Autor: INT, mano, amp