Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Modelka váží 50 kg a měří 188 cm! Ann je podvyživená

Příští modelka se v televizi chlubí svým pasem
16. srpna 2010 | 10:48

Celý svět opět pobouřila extrémně vyhublá kandidátka na modelku, kterou ve Spojených státech označili za vrchol ženství. Porotkyně soutěže The America’s Next Top Model opěvovala dívku, která má tak tenký pas, že ho rukama obejme muž.

„Je to ten nejútlejší pas na světě,“ neskrývala nadšení porotkyně Tyra Banks, sama úspěšná modelka. Ann přitom při výšce 188 cm váží necelých 50 kg. Ačkoli vypadá na první pohled nezdravě a rozhodně by neměla sloužit jako vzor pro mladé dívky, podle odbornice na hubnutí a výživu Zdeňky Sládečkové z klubu Diana nemusí jít nutně o anorexii.

„Znám mnoho drobných žen, které mají lehkou kostru a na těle ani gram tuku. V pase mají 50 cm, a přesto jsou vitální a zdravé. Pas v tomto případě není ukazatel anorexie. Jestli anorexie hrozí, se dá orientačně určit výpočtem BMI,“ řekla Sládečková Blesku. Ann má přitom BMI 14,1…

BMI

BMI je hodnota vypočtená podle vzorce: váha v kg dělená výškou v metrech na druhou. Osoby, jejichž BMI má hodnotu pod 18,5, trpí podle lékařů podvýživou.

Autor: INT, ida, hto