Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Katie Holmes a Tom Cruise: Svět je chce lynčovat!

Suri Cruise ve třech letech už ví, co je make-up. Otázkou je, jestli právě rudá červená rtěnka byla tou nejlepší volbou...
25. června 2010 | 05:01

Slavný herecký pár Tom Cruise (41) a Katie Holmes (31) má velký problém kvůli čtyřleté dcerce Suri. Rozlícení rodiče mají hvězdám za zlé, jak děvenku oblékají, neboť úchylný šatník Suri se stal masově šířeným vzorem pro jejich holčičky.

Není tajemstvím, že Tom Cruise a Katie Holmes patří k podivínům, jejichž životní styl a uvažování k má zavedenému standardu daleko. Ortodoxní příslušností k scientologické sektě počínaje, výchovou dcery Suri, z níž od kolíbky dělají luxusní panenku Barbie, konče.

Tom, Katie i Suri vnímá veřejnost jako vyvolené hvězdy. Ráda čte o nich články, zajímá se o to, co dělají. Tom je stále pro spoustu žen sex idolem. Reference ve společenských rubrikách o této rodince lid zajímají, pikantně zpestří obyčejné dny.

Horší už je, když se výstřelky Toma a Katie začnou dotýkat praktického života davu. Jako v případě střevíčků na podpatku pro tříleté holčičky, které po vzoru Suri začaly masově vyrábět řetězce módních značek. A malinké slečny je po rodičích vyžadují. I ony chtějí být jako princezny.

Sladké monstrum

Suri Cruise má k přirozenému dítěti opravdu daleko. Její šatičky jsou mini kopiemi modelů dospělých glamour ikon poznamenaných touhou být princeznou. Zkrátka Disneylandský cirkus za omamné peníze.

Po Suri není nic drahé, rodiče ji zbožňují. Matka Katie, evidentně ve vleku svého Toma, z ní od kolíbky vychovává mladou elitní dámu. Čtyřletá Suri bere hodiny baletu, francouzštiny, zpěvu, tance. Také klavíru a ježdění na koni.

Rodiče o své dcerce bez mrknutí oka tvrdí, že je výjimečně inteligentní. „Už v útlém věku se naučila chovat jako celebrita. Umí velmi dobře zacházet z paparazzi. Se slávou se dokázala skvěle vyrovnat, což je dobře,“ tvrdí Tom s Katie.

A Tom s oblibou v interwiev opakuje: „Suri má velký estetický cit. Ve svém věku mi dělá módní poradkyni, suverénně říká, co si mám vzít na sebe.“ Respektujeme její vkus, nikdy ji neomezujeme v její volbě, co si chce obléknout,“ prohlásil Tom v slavné talh show Oprah Winfrey.

Panoptikum od začátku do konce

Tříletá Suri v lodičkách na vratkém podpatku zvaném kačenka. Suri v obřích závěsech v uších. Krinolíně na hřišti.S  rudými rty a s namalovanými řasami na ulici. Suri choulící se zimou v něžném modýlku vedle mámy ve svetru...

Snímky Suri vždy oblétnou svět a články o ní jsou nesmírně populární. Není divu, že masové značky jako např. známý Gap, u nás prodávaný Next a další jiné tohoto momentu využily a začaly vyrábět modýlky à la Suri v čele se střevíčky na podpatku.

Děvčátka jsou nadšena a rodiče, především americké matky, se bouří. Tady se už nejedná o výstřelek hollywoodského páru, ale o problém, který se jich dotýká. Vznikají sdružení, jež proti takové parádě brojí.

Diskusní servery zaplavují rozhořčené námitky aktivistů, zděšených kolik dětských střevíčků na podpatku, svršků kopírujících šatník dospělých žen, se nabízí. Poukazují na skandální plavky řetězce Primark, který dal na trh bikiny pro děvčátka s vycpanou podprsenkou.

Obhajoba lynčované Katie

Experti tvrdí, že dětské lodičky na podpatku mohou vážně poškodit vývoj klenby chodidla. Dav filosofuje, nakolik tento trend negativně ovlivní sexuální vývoj jejich potomků.

Hvězdná máma Suri, Katie se brání: „Naše Suri je velká parádnice jako každá jiná holčička v jejím věku, která mamince krade parádu, obouvá si její lodičky, hraje si na velkou dámu. A navíc, tyhle střevíčky má na výuku společenského tance.“ A rozhořčené matky z lidu smečují: „Takhle si doma holčičky sice hrají, ale na ulici tak nechodí! A proč ty lodičky nosí na chodníku, když jsou určené k tancování?“

P.S. k diskuzi

Nechápu, proč se rodiče tolik rozčilují, rozlícené matky pomalu chtějí Katie a Cruise lynčovat. Jejich rodičovský přístup k Suri je jistě nestandardní. Z mého hlediska nemožný. A je otázkou, jaký dopad bude na Suri v dospělosti mít. Nicméně stačí, když rodiče tříleté, čtyřleté dcerce lodičky na podpatku zkrátka nekoupí. Stejně jako úchylné plavky s podprsenkou nahrávající slastným pedofilním představám. Opravdu snadné řešení.

Pokud se nebudou tyto výstřelky kupovat, tak se přestanou brzo vyrábět. Lepší strategie než bojkot takových extrémů není. Rodiče pouze musí mít autoritu. Lodičky ve výloze, které se tak moc malým holčičkám líbí, jim výchovu před výlohou možná komplikují. Ale nic víc.

A jaký názor máte vy? Taky byste dali Katie a Toma na pomyslnou hranici?