Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Marta Kubišová: Chlapi mi překáží

Marta Kubišová bude mít v létě jeden koncert za druhým
9. června 2010 | 05:00

Marta Kubišová (67) už má letní dovolenou za sebou. Strávila deset slunných dnů v lázních izraelského letoviska Eilat. „Nemůžu si dovolit odjet v létě, když mám jeden živý koncert za druhým. To jediné mě živí a v létě je kšeftů nejvíc,“ řekla Blesku zpěvačka Kubišová, která prý málokdy odřekne vystoupení.

„To víte, z cédéček nezbohatnete. A zvlášť v této době za to máte pár šupů,“ vysvětlila Marta, která zrovna včera ve svém domovském Divadle Ungelt pokřtila trojcédéčko Vyznání. „Peníze z toho nebudou, ale radost ano. Jsou na něm i staré pecky ze 60. let, které miluji, jako Modlitba pro Martu,“ poznamenala Kubišová, která má teď velké bolesti.

V Izraeli si totiž zlomila malíček o kraj postele v pokoji. „Přitom jsem byla úplně střízlivá. Všechna cvičení, která tam se mnou prováděli, jsem zvládla bez škrábanečku. A teď? Teklo ze mne krve jako z vola,“ popisuje Marta.

Není důvod mít po boku chlapa

U moře se prý záměrně vystavovala sluníčku. „To abych byla na letních koncertech opálená. Před rokem se mi smáli, že jsem bílá jak křída,“ vysvětlila Marta, kterou na dovolené doprovázela dcera Kateřina a ředitel Divadla Ungelt Milan Hein.

„Jsem ráda, že s námi jel. Dvě osamocené ženy u moře nepůsobí dobře,“ míní Marta. Mužského protějšku se prý už provždy vzdala. „Nemám důvod mít po boku chlapa. Natrápili mě už dost. A popravdě řečeno, chlap mi nechybí. Naopak. Jsem ráda, že mě nepřekáží a neotravuje,“ zdůraznila Kubišová.

Autor: Michaela Remešová