Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

TOP 5: Nejzazobanější topmodelky světa!

8. června 2010 | 16:54

Muži po nich touží, pro mnohé jsou bezchybné a ještě dostávají snové honoráře. Jsou placené stejně jako vrcholoví sportovci, hvězdy stříbrného plátna. Jaké modelky si za minulý rok vydělaly nejvíc?

Gisele Bündchen

Gisele Bundchen
Autor: Youtube.com

Kolik: 25 milionů dollarů

To, že se stala matkou brazilskou krásku nezpomalilo. S předpokládaným výdělkem za minulý rok pětadvacet milionů dollarů je nejúspěšnější modelkou. Devětadvacetiletá manekýna, která porodila tento prosinec, shodila po porodní váhu jako zázrakem a hned se vrátila na mola. Každý návrhář ji chce mít na své přehlídce. Jméno Gisele Bündchen se již za léta stalo mezinárodně úspěšnou značkou, která přitáhne.

Gisele se proto stala několikrát tváří světoznámých kosmetických i oděvních značek. Také se často objevuje na obálkách slavných módních časopisů jako Vogue, Harper’s Bazar, Cosmopolitan. Modelka ale není z těch, co by spousty peněz vyhazovala za zbytečnosti. Letos například darovala jeden a půl milionu dollarů na pomoc Haiti.

Heidi Klum

Heidi Klum už porodila 4 děti. Vypadá však stále báječně.
Autor: ČTK


Kolik: 16 milionů dollarů

Nejen, že je vyhledávaná kráska, která předvádí na přehlídkových molech ty nejlepší kolekce. Milují ji i televizní diváci. V USA uvádí reality show Project Runway, kde mladí návrháři předvádí své kreace. O tom, že je mezinárodní hvězdou, svědčí i fakt, že v rodném Německu čas od času moderuje pořad Germany’s Next Top Model, kde začínající modelky bojují o tom, aby jednou mohly být na jejím místě.

Matka čtyř dětí, na které vůbec nevypadá, zůstává stálicí ve světě top modelek a dlouho na výsluní ještě zůstane. Když nepracuje, užívá si se svým manželem Sealem, po kterém přejala i příjmení Samuel, zasloužený odpočinek a věnuje se velké rodině.

Kate Moss

Jeden ze žhavých kousků nejnovější kolekce Topshop od britské modelky Kate Moss
Autor: Keystone

Kolik: 9 milionů dollarů

Vzrůstem malá manekýna není známá jen pro závratnou kariéru, ale také pro bulvární skandálky. Když ji novináři natočili při šňupání koksu, chvíli to vypadalo, že Kate navždy spadne z Olympu vysokého modelingu. Jako profesionálka však kauzu přestála. Dokonce mnoho agentur si její jméno díky medializaci žádaly. I negativní reklama je přeci reklama.

Moss je také obdivována pro svůj skvělý módní vkus. Mnozí se snaží její styl napodobit. Šestatřicetiletá neposlušná modelka se během let stala ikonou i múzou. Je spolunávrhářkou módní kolekce pro anglický obchod Topshop a svůj život byla několikrát hlavní hvězdou časopisu Vogue. Stala se tváří Versace, Longchamp, David Yurgman. Kariéře a večírkům ale obětovala hodně. Osmiletou dceru ji vychovává babička.

Adriana Lima

361469:gallery:true:true

Kolik: 7.5 milionů dollarů

Andílek značky Victoria’s Secret. Tak proslula ve světě modelingu. Mnohým ženám přidělala vrásky a mužům zvýšila tep. Další brazilská kráska. Po Gisele nejúspěšnější. A jako Gisele není jen úspěšná jako modelka. V listopadu přivedla na svět dcerku.

Adriana zachvátila svět módy jako blesk z nebe. Přes noc se stala vyhledávanou tváří kosmetických i oděvních firem jako například Maybeline, Ralph Lauren, Guess, Ungaro,... Vyhrála totiž před deseti lety první místo v soutěži nejkrásnější modelka světa. Od té doby každý chce z ní alespoň kousek. A podle toho také vypadá její výplatní páska.

Doutzen Kroes

Doutzen Kroes
Autor: ČTK

Kolik: 6 milionů dollarů

Zdá se, že do hvězdného nebe vynese, když se modelka stane tváří značky Victoria’s Secret. Stejně jako Heidi Klum, Adriana Lima, i česká kráska Eva Herzigová, se holandská modelka stala jednou andílků této značky.

Nedávno se šestadvacetiletá modelka prošla po přehlídkovém molu značky Prada a uzavřela lukrativní smlouvu s kosmetickou firmou L’Oreal. Stejně jako mnoho jiných modelek ji jen jedno povolání ji nestačí. Zatímco ostatní se stávají herečkami, zpěvačkami a moderátorkami, ona je novinářka. Má vlastní sloupek v magazínu Marie Claire.

Autor: amp