Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Anna K. skončila s chemoterapiemi

Fotografie
7. května 2010 | 05:00

Anna K. (44) má za sebou konečně osmou a poslední chemoterapii a zdá se, že boj s rakovinou prsu skutečně vyhraje. Kalendář už má také až do září plný koncertních termínů. K naprostému vítězství nad zákeřnou nemocí zbývá jediné – podstoupit ozařování.

Ozařování je sice zdlouhavé, ale jde o poslední, a tudíž nejdůležitější krok, takže zpěvačka neváhá. „Přežili to ostatní, přežiju to taky. Potom bude klid, a toho se nemohu dočkat,“ říká Anna K. Kdy ale podstoupí ozařovací kúru, neví.

Na ozařování totiž musí docházet denně po dobu šesti týdnů. „A já mám samé koncerty a fesťáky, musím si nad ten kalendář sednout a nějak to vymyslet,“ svěřuje. Že dokáže hrát a zpívat před davem lidí bez jakýchkoli potíží, si Anna K. dokázala v Ostravě na majáles.

Fanoušci přijali Annu K. fantasticky

Obavy, že to nezvládne, ale měla. Bylo to od ledna poprvé, kdy se chopila mikrofonu a za zády měla svoji kapelu. Navíc ji čekal kotel s 5 tisíci lidmi.

Přijetí ale měla fantastické, jen co vstoupila na pódium. „Najednou mi bylo tak skvěle, že jsem po třetí písničce musela odhodit paruku. Pořád se mi do ní pletla sluchátka, tak musela z hlavy pryč,“ popisuje Anna K., kterou první fesťák Jamrock čeká 5. června v Žamberku, v červenci má Benátskou noc, potom Sázavafest a také Trnkobraní ve Vizovicích.

A to je jen malý výčet jejího koncertování. Na to všechno si troufá, včetně účasti na MFF v Karlových Varech. „Je mi dobře, tak hurá mezi lidi,“ míní zpěvačka.


Autor: Michaela Remešová