Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sexy čtyřicátnice: Monica Bellucci a Sophie Marceau

2. května 2010 | 05:00

Čtyřicítku mnoho žen stále považuje za věk, kdy už jsou dobré tak akorát jako kamarádky a matky. Všechno ale může být jinak.

Živoucím důkazem jsou nejkrásnější evropské herečky tohoto věku, Monica Bellucci a Sophie Marceau. Obě jsou krásné, žádané a mají tělo, které by jim mohly závidět i o generaci mladší kolegyně. Obě to ostatně dokazují v novém filmu Proměna, kde si zahrály hlavní role.

Monica Bellucci

I když už je italské herečce Monice Bellucci 45 let, jen málokdo by jí je hádal. Naopak s přehledem poráží mladší kolegyně a objevuje se na předních příčkách žebříčků nejkrásnějších lidí světa. Není se čemu divit. Formu, krásu a šarm zralé ženy dokazuje i v posledních filmech, kde milostné scény rozhodně nechybí.

Monica Bellucci ostatně s nahotou nikdy problémy neměla. Nejprve v roce 2002 způsobila ve světě poprask, když natočila velmi realistickou, desetiminutovou scénu ve filmu Zvrácený, kde je znásilněna.
O dva roky později se zase těhotná nechala nahá nafotit na titulní stránku magazínu Vanity Fair. Tímto způsobem bojovala proti zákazu umělého oplodňování v její rodné Itálii.

Nyní je Monica podruhé těhotná se svým dlouholetým manželem, známým francouzským hercem Vincentem Cassellem (43). Rodina je pro ni nejdůležitější. „Jsem se sebou spokojena, ale ne proto, že jsem krásná. Znám spoustu krásných lidí, kteří mají hrozné životy. Já jsem šťastná, protože dostávám hodně lásky,“ říká Monica Bellucci.

Sophie Marceau

Původně nic nenasvědčovalo tomu, že se z francouzské dívenky Sophie stane mezinárodní filmová hvězda. Její matka pracovala jako pomocnice v obchodě a otec jako řidič kamionu. Rozvedli se, když bylo Sophii 9 let. Už v pubertě se ale ukázalo, že ze Sophie roste krasavice, a máma ji přihlásila do modelingové agentury. Doufala, že by její dcera mohla mít lepší život než ona.

V tu chvíli vůbec netušila, jak zásadním způsobem ovlivňuje život mladinké Sophie. Prakticky okamžitě si jí totiž všimli filmoví producenti a v roce 1980 si Sophie zahrála hlavní roli v komedii Večírek. Film měl velký úspěch, takže ihned následoval druhý díl, ve kterém Sophie předvedla, že není jen hezkou tvářičkou, ale i zdatnou herečkou. Za svůj výkon dostala několik významných francouzských filmových cen včetně sošky Césara pro objev roku.

Celosvětové slávy se dočkala díky historickému dramatu s Melem Gibsonem Statečné srdce (1995) a bondovce Jeden svět nestačí (1999), kde jako zlá bondgirl Elektra King pěkně potrápila agenta 007. V osobním životě Sophie se ukázal jako klíčový komplex z chybějícího otce v dětství. Dlouhých 17 let žila s o 26 let starším polským režisérem Andrzejem Žułavskym. Tomu v roce 1995 porodila i první dítě, syna Vincenta.

V roce 2002 však už přivedla na svět dceru Juliette svému novému partnerovi, producentovi Jimovi Lemleymu. S tím vztah také nevydržel a nyní už tři roky žije s hercem Christopherem Lambertem (53).

Autor: Jan Horák