Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tereza Brodská: Zpřetrhané vazy, nemůže chodit!

21. dubna 2010 | 05:00

Herečka Tereza Brodská (41) spadla ze schodů a skončila na vozíku. Výron a zpřetrhané vazy jí neumožní několik týdnů postavit se na nohy. Všechno se stalo přesně osm let poté, co se zastřelil její otec Vlastimil Brodský (†81).

„Chce se mi z toho brečet,“ posteskla si také Tereza, kvůli jejímuž úrazu museli v úterý okamžitě začít přepisovat scénář seriálu Ulice.

Úraz se herečce stal paradoxně v posilovně, když se rozhodla rehabilitovat svá nemocná záda. Po náročné operaci vyhřezlé ploténky, kterou Brodská podstoupila před několika lety, málem přišla o pravou nohu. Dodnes v ní herečka nemá správné reflexy. Proto se rozhodla, že začne záda i nohu konečně procvičovat. A hned první den dopadl katastrofálně.

Lékaři chtěli dát nohu do sádry

„S trenérkou jsem v posilovně přecházela z jednoho sálu do druhého, špatně jsem došlápla a sletěla ze schodů. Už mě vezla sanitka do nemocnice,“ popisuje Tereza. S výronem a přetrhanými vazy v levé noze lékaři Tereze chtěli dát sádru na tři týdny a nařídili klid na lůžku. Tereza to ale rázně odmítla. „To jsem opravdu zaprotestovala, protože právě včera se rozjelo natáčení dalšího cyklu Ulice a já musela za den natočit 14 obrazů. Nemohla jsem nechat štáb ve štychu,“ vysvětluje Brodská.

Jednání Terezy je nezodpovědné

Tereza tedy dostala ortézu na 5 neděl, berle, vozík a s upozorněním lékařů, že jedná naprosto nerozumně, se nechala odvézt do ateliérů, kde se natáčí. V úterý museli tvrdohlavou Terezu při natáčení scén podpírat asistenti a pendlovat s ní sem a tam na vozíku. Scenáristé v tu dobu už přepisovali nové díly Ulice. „Budu muset hrát sama sebe. Seriálová Bára holt bude po úrazu,“ říká Tereza.

Autor: Michaela Remešová