Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Bohyně sexu Herzigová - stane se druhou Coco Chanel?

Fotografie
21. ledna 2010 | 07:20

Nezapomenutelný sexy symbol podprsenky Wonderbra, šestatřicetiletá Eva Herzigová, dostala šanci být návrhářkou. Vymýšlet kolekce, pro něž je leitmotivem elegance a pařížský šarm.

Nabídku Evě učinila francouzská renomovaná konfekce UN 1 DEUX 2 TROIS 3 (1-2-3), jejíž vedení před několika dny v pařížském hotelu De Crillon oznámilo, že se Eva následující dva roky stane tváří značky a zároveň se bude autorsky podílet i na tvorbě exkluzivní limitované kolekce pro jaro 2010.

476871:gallery:true:true

Netuším, kdy se zn. UN 1 DEUX 2 TROIS 3 s Herzigovou na spolupráci dohodla a jak velkou měla Eva možnost se na tvorbě jarní edice mířící do obchodů podílet. Vzhledem k tomu, s jakým časovým předstihem kolekce vznikají, je pravděpodobné, že hvězda modelingové agentury Metropolitan Herzigová této a letní řadě spíš posloužila na poli image než na dvorku kreativity.

Co není, ale může být. Jak znám a vnímám Evu, měla by se role kreativce zhostit s přehledem. Má dvacet let praxe ve vysokém modelingu, patří k společenské smetánce. Je světoběžnicí, žije v luxusních bytech v New Yorku, Paříži, Monaku. Nechybí jí vkus, vytříbený cit pro styling. A životní styl jí dává patřičný a důležitý nadhled. Myšlenka, že Herzigová z modelingu přehodí výhybku k návrhářství, není vůbec scestná! Zvlášť když je jí šestatřicet a kariéra v její stávající branži je vůči jiným profesím prchavá.

476870:gallery:true:true

 

Zkušená Eva Herzigová, která si během své dráhy v modelingu vysloužila přezdívku Bohyně sexu, v kampani UN 1 DEUX 2 TROIS 3 rozhodně obstála. Image věčně inspirativní a veskrze šarmantní francouzské madam jí každý uvěří (mimochodem v českém franšízovém podání je tváří 1-2-3 herečka Dana Morávková). Teď se ale Eva musí etablovat i na druhém břehu – jako módní designérka, pro niž je elegantní šarm stejně samozřejmý jako slunce, země, voda, vzduch.