Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vánoce slavných: Jak se chystají na Štědrý den?

23. prosince 2009 | 05:00

Moderátorka Kateřina Kristelová (30) Vánoce oslaví hned na několika místech. A jak se chystají na štědrý den ostatní?

„Na Štědrý večer budu s celou rodinou i s přítelem u nás v Táboře, pak jedem do Českých Budějovic. A protože chci, aby všude byla ta pravá vánoční atmosféra, vyzdobila jsem i náš byt v Praze. Ježíšek na nás snad počká do 25. prosince,“ prozradila moderátorka Kateřina Kristelová.

Dvořáková ozdobila stromeček a frnkla do Itálie

Martina Dvořáková
Autor: Blesk - Martin Mithofer, Petr Merta, Zbyněk Pecák

Modelka Martina Dvořáková (26) vymění jedli za palmu a odjede za svou matkou do Itálie. „Vánoce tento rok prožívám opravdu hekticky. Naštěstí už je vše připravené a já můžu odjet za rodinou,“ oddechla si Martina, která ještě v rychlosti ozdobila vánoční stromeček. „I když tu nebudu, chci mít byt hezky nazdobený. Letos jsem stromeček ladila do zlaté a oranžové barvy, protože máme takový celý byt,“ vysvětlila modelka, která si ale na jiné tradice moc nepotrpí. „Ještě tak adventní věnec, ale to je všechno,“ zasmála se.

Abbasová rozdávala dárky v hospodě

Lejla Abbasová
Autor: Blesk - Martin Mithofer, Petr Merta, Zbyněk Pecák

Vánoční horečku Lejla Abbasová (29) nemá. „Nepatřím k lidem, kteří to s Vánocemi přehání. Všichni jsou ve strašném stresu,“ dodala Lejla, která si ani nekoupí stromeček. „Já mám doma obrovský fíkus, a tak si ho ozdobím. Mrzí mě, že stromeček vždycky uschne a já ho musím vyhodit,“ vysvětlila Abbasová, která šla raději s kamarádkami na kafe. „Holky se všechny podílí na projektu Medela, který se snaží pomoct dětem v těžkých životních situacích. Jsou to moje sluníčka, a protože mi tak pomáhají, koupila jsem jim i dárečky,“ pochlubila se Blesku Lejla a zahrála si na Ježíška.

Gavriely stále věří na Ježíška

Martina Gavriely
Autor: Blesk - Martin Mithofer, Petr Merta, Zbyněk Pecák

Modelka Martina Gavriely (31) nemá letos pro velkou vánoční výzdobu prostor. „Vánoce mám moc ráda, bohužel rekonstruuju celý byt a žiju s dětmi trochu jako na staveništi,“ vysvětlila Martina. „I když miluji živé stromky, tento rok jsem dala přednost umělému. Dali jsme si ale opravdu záležet s výzdobou a myslím, že se povedla,“ pochválila sebe i své děti modelka. Vánoce u Martiny probíhají tradičně. „Snažím se ty mé dvě šídla udržet, aby při večeři neodbíhaly od stolu. Krájím jablíčko a taky chodíme na půlnoční mši do kostela,“ řekla Martina a zašeptala, že ještě stále věří na Ježíška.

Frühlingová ozdobila stromeček s novou kapelou

Iva Frühlingová
Autor: Blesk - Martin Mithofer, Petr Merta, Zbyněk Pecák

Zpěvačka Iva Frühlingová (27) Vánoce sice nemá v oblibě, ale kluci z její nové kapely NO PANIC na ni mají zřejmě dobrý vliv. „Já stromeček doma nemám, ale kluci nechtěli, abych o ten zážitek přišla, a překecali mě, abych ho ozdobila aspoň s nima,“ přiznala Iva, která si to tento rok Vánoce zařídila skvěle. „Měla jsem tolik práce, že na nějaké pečení nebyl čas. Proto s přítelem jedeme k mojí mamince do Litvínova a ona už to zařídí,“ zasmála se zpěvačka, která se nejvíc těší na bramborový salát a cukroví.

Novomanželka Dolinová: Pod stromkem se musíme dohodnout

Míša Dolinová
Autor: Blesk - Martin Mithofer, Petr Merta, Zbyněk Pecák

Míša Dolinová (45) oslaví znovu Vánoce jako novomanželka. Spolu s manželem Honzou Sváčkem (53) stráví svátky v jejich novém bytě. Budou mít doma Míšiny dcery, které loni byly podle dohody u svého otce Jaroslava a letos s ním pro změnu zase prožijí silvestra.

Míša se na Vánoce už moc těší. „Dávám dohromady vánoční zvyky mé a mého muže. Za léta minulá se jich nashromáždilo dost,“ prozradila herečka Blesku. „Musím například vyřešit rozdílný přístup k bramborovému salátu. Já upřednostňuju co nejmíň majonézy a Honza zase má rád řídkou smetanovou zálivku,“ smála se Michaela. Taky řetězy na stromek prý Jan věší odlišně než ona. Jinak se prý nic důležitého nezměnilo.

„Cukroví stále nepeču,“ ujistila herečka. „Kdybyste viděli, jak dopadla loni má vosí hnízda, pochopili byste. Proto si každý rok nechávám cukroví upéct,“ dodala Dolinová. Vánočku jí prý upeče její maminka a jablečný štrúdl udělá manžel. „Pod stromeček jsem si objednala hezkou muziku na CD a doufám, že si všichni zatancujeme jako minulé Vánoce,“ věří Míša.

Autor: Lucie Špaková