Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Aichmajerová, Maurerová, Jandová: Nafotily se jako madony!

4. prosince 2009 | 00:00

Jsou to snímky plné lásky, něhy, obdivu, pokory i štěstí. Snímky šesti slavných maminek a jejich dětí objektivem šesti uznávaných fotografů. Spojili síly, vzdali se honoráře a vytvořili jedinečné záběry Madon 2009, které poslouží dobré věci.

Všechny totiž můžete koupit v naší charitativní SMS aukci, jejíž výtěžek půjde na projekt Blesk Srdce pro děti. Zapojit se do dražby je velmi snadné: Stačí poslat SMS!>>

Blesk Srdce pro děti je charitativní projekt, na který již přispěly stovky čtenářů. Díky nim bylo možné jen v letošním roce rozdělit bezmála milion korun handicapovaným dětem. Ale peníze putují i do nemocnic, dětských domovů a dalších zařízení. Potřebných je ale mnohem více...
Blesk magazín proto oslovil šestici fotografů a šestici slavných maminek. Zadání bylo pro všechny stejné: Madona ročník 2009. ´

Dítě s andělským výrazem

„Foceni Miss Lucie Králové s malým Richardem jsem pojal v klasickém duchu ve stylu barokního obrazu,“ popisuje vznik jednoho ze šesti záběrů uznávaný fotograf celebrit Jiří Hurt. A pokračuje: „Když se Lucie převlékla do starověkého oblečení a posadila do připravené dekorace, zmocňoval se mě až nadpřirozený pocit že fotím něco posvátného. Richard, snad s pocitem, že představuje Ježíška, byl celou dobu úžasně hodný a když v průběhu focení usnul, rozhostil se mu na tváři až andělský výraz,“ popisuje Jiří Hurt.

Eva Decastelo (za svobodna Aichmajerová) při fotografování zjistila, že z jejího syna Míši asi model nebude. „Spíš z něj vyroste sportovec, protože celé focení se mrskal a s fotografkou Petrou Ficovou jsme se bály, že ani na jedné fotce nebude ostrý. Celou dobu se hihňal a jakmile se přestalo fotit, uklidnil se,“ vypráví moderátorka. A dodává, že je moc ráda, že ji fotografka vymluvila půjčené drahé šaty a zvolila ty letní. „Jakmile jsem malému sundala plenku, počůral mě,“ přiznává.

Po focení psaní dopisu

To dítě Jana Saudka, které má s Pavlou Hodkovou, bylo po celou dobu klidné. Stejně jako maminka. „Anička byla během focení moc hodná a její maminka Pavla plnila veškeré mé přání a seděla doslova přišpendlená k židli,“ poodhaluje vznik dalšího záběru fotografka Blesku Dana Kolářová.
Pózováním to ale pro maminky neskončilo. Poprosili jsme je, aby napsaly svým dětem dopis.

Pokud se vám fotografie líbí, máme pro vás skvělou zprávu! Snímky můžete koupit v naší SMS aukci, jejíž výtěžek získá právě projekt Srdce pro děti.


Objektivem Petry Ficové

Miminko: Michael Decastelo (3 měsíce)

Maminka: Eva Decastelo (31)

Tatínek: René Decastelo (36)

Eva Decastelo
Autor: Petra Ficová


Dopis pro Michaela

„V momentu, kdy jsem zjistila, že jsi u mě v bříšku, tak jsem cítila obrovskou lásku. A v den, kdy ses narodil a já se na tebe poprvé podívala, všechno se změnilo. Pochopila jsem v jediném okamžiku, co znamená mateřská láska. Poprvé jsem tě vzala do náruče, a i když si byl na světě sotva pár minut, dokázal si mě úplně odrovnat. Nevím, jestli se mi chtělo brečet a nebo se smát, ale byla jsem šťastná. Stejné štěstí prožívám od té doby každý den, když s tebou objevuji svět. Nedávno jsi se poprvé usmál, včera se zdálo, že jsi zkusil říct první slovo a zítra možná budeš zkoušet první kroky a já to budu prožívat s tebou. Jsi štěstí našeho života. Teď a stejně tak třeba za deset let...“

maminka

Mišáčkův první dotazník

Narozen: 5. září 2009 - 14:32h

Byl tatínek u porodu: ano

Porodní váha a míra: 46cm, 2700g

Aktuální váha a míra: 56cm, 5650g

Aktuální konfekční velikost dupaček: 62

Jak mně doma říkají: Mišáčku

Jaké slovíčko už umím: Aaááá

Co nejraději papám: Zatím jen mlíčko

Zlobím a pláču často: Jsem hodné miminko...

Jakou pohádku mám nejraději: tu kterou vymyslí tatínek

Jaká hudba mi dělá dobře: Zvuk vlnek v moři

Jak vycházím se svým sourozencem: Mám nevlastního brášku a je skvělý

Máme doma zvířátko: Máme labradorku Pralinku a mopsíka Aničku, která chrochtá jako já

Jakou hračku mám nejraději: Maminku a tatínka


Objektivem Jiřího Hurta

Miminko: Richard Kaufmann(3 měsíce)

Maminka: Lucie Kaufmann Králová (27)

Tatínek: Zdeněk Kaufmann (38)

Lucie Kaufmann Králová
Autor: Jiří Hurt

Dopis pro Richarda

Milý Ríšánku,
i nejdelší cesta začíná prvním krokem. Jsme pyšní, že jsi se stal součástí našich životů. Pro nás, rodiče i pro tvého brášku Robíčka, jsi tím nejcennějším. To, že jsem pod srdcem nosila Tebe i Robíčka a oba Vás dnes chovám v náručí, považuji za ten největší dar a zázrak. Uvědomuji si, že život bez Vás by dnes nebyl plnohodnotným životem.Věřím, že nebudeme jen tvými rodiči, ale zároveň i přáteli, u nichž vždy najdeš oporu, pochopení a pomoc. Slibuji ti, že se vždy vynasnažíme respektovat tvá rozhodnutí a cesty, kterými půjdeš a pro něž se rozhodneš. Budeme se Ti snažit s nejlepším vědomím a svědomím dát dobrý základ do života. Tak, jak říká jedna chytrá kniha, „Jsi naším hostem, který hledá svou cestu“. Chceme ti popřát zdraví, krásné dětství plné her a zážitků. Ať se ti podaří se v životě obklopit dobrými lidmi. Nauč se vidět, co je v životě skutečně důležité a co nikoliv. Nikdy nezapomínej na lidi kolem sebe a na pokoru.
Moc Tě milujeme.

Tvá maminka, tatínek a Robíček

Ríšánkův první dotazník

Narozen: 19. srpna 2009, 13:04h
Byl tatínek u porodu: ano
Porodní váha a míra: 3570 g, 53 cm
Aktuální váha a míra: 6500 g, 62 cm
Jak mi doma říkají: Ríša, Ríšánek
Jaké slovíčko už umím: Géééé
Co nejraději papám: Mléko
Zlobím a pláču často: ne, jsem moc hodný, jsou mi 3 měsíce a plakal jsem jen jednou, když jsem se narodil. Byl jsem takový modrý, jako švestka
Spím rád a hodně: Ano, jako maminka
Jakou pohádku mám nejraději: Všechny, co má rád můj brácha
Jaká hudba mi dělá dobře: Kolotoč nad postýlkou, kde hraje Mozartova ukolébavka
Jak vycházím s bráškou: Máme se moc rádi


Objektivem Jakuba Ludvíka

Miminko: Anežka Jandová (4 měsíce)

Maminka: Alice Jandová (27)

Tatínek: Petr Janda (67)

Alice Jandová
Autor: Jakub Ludvík

Dopis pro Anežku

Milá Anežko,

Už jsem ani nedoufala, že bychom po tolika letech snažení mohli přijít s tatínkem k takovýmu štěsti jako jsi ty. Když jsem zjistila, že Tě čekám, bylo to velký překvapení, tak trochu šok, ale hlavně nesmírná radost. Pak už jsme jenom sledovali, jak v bříšku rosteš a „nakukovali“ na tebe ultrazvukem. Nemohli jsme se dočkat dne, kdy tě budeme mít v náručí…den D přišel a pro mě se stal tím nejkrásnějším v životě. Byla jsi malinký, růžový, nesmírně voňavý a překrásný drobeček. Teď jsou Ti tři měsíce a začínáš pozorovat svět. Máš třpytící se modrý očka, ve kterých dřímá tisíce čertíků a neumíš ležet v klidu ani vteřinu. Vše Tě zajímá, vlastní ručičky, hračky, ale především vlastní tvář v zrcadle. Seš veselé miminko, které se směje na kazdýho, ale nejraději na mámu a tátu. Změnila jsi nám život od základů, vůbec jsem netušila, jak velkou, nesobeckou a bezbřehou lásku mateřství představuje. Naplnila jsi můj život a udělala mě šťastnou. Anežko miluji Tě a to se nikdy nezmění, raduj se a užívej života. Překážky a nezdary k němu taktéž patří. Žij tak, aby jsi nemusela ničeho litovat a nemusela se za své činy omlouvat.

S láskou maminka

Chanelčin první dotazník

Narozena: 2.srpna 2009, 18:53h
Byl tatínek u porodu: ano
Porodní váha a míra: 2860 g, 50 cm
Aktuální váha a míra: 5520 g, 62 cm
Jak mně doma říkají: Anežka, Anežčička, Chanelka a Mimísek
Jaké slovíčko už umím: Žádné, umím jen broukat
Co nejraději papám: Mlíko od maminky
Zlobím a pláču často: Nezlobím a téměř nepláču
Spím rád a hodně: Spinkám 2x denně asi po 2 hodinách a v noci se 2-3x budím na mlíčko
Jakou pohádku mám nejraději: Zatím pohádky neznám
Jaká hudba mi dělá dobře: Tatínkova
Jak vycházím se sourozenci: Mám dvě sestřičky, směji se na ně, líbí se mi a určitě se budeme mít moc rády
Máme doma zvířátko: Máme dva pejsky, moc se mi líbí a za pár měsíců jim dám láskou pěkně zabrat
Jakou hračku mám nejraději: Blešku Anežku od Lamaze, co má na každý nožce něco zajímavýho


Objektivem Lenky Hatašové

Dvojčata: Josef a Magdalena Kožíškovi (11 měsíců)
Maminka: Michaela Maurerová (30)
Tatínek: Milan Kožíšek

Michaela Maurerová
Autor: Lenka Hatašová

Dopis pro Pepina a Madlenku

Milá Madlenko a Pepino,
málokterá miminka byla tak plánovaná, chtěná a toužebně očekávaná jako vy dva. Prvních pět měsíců těhotenství, kdy jsem zvracela kudy chodila dávalo tušit, že budete hodně silné osobnosti. Měsíc před porodem, který jsem proležela v nemocnici na pokoji č.13, protože jste byli nedočkaví a začali se drát na svět přece jen trochu brzo, jsem si vaší jedinečností byla už téměř jistá, a když jste se nakonec narodili o pět týdnů dříve, než byl termín porodu, nebylo o síle vašich osobností pochyb J. První na svět za asistence té vůbec nejvíc nejlepší doktorky MUDr.Věry Pavlů vykoukla Madlenka a 9 minut za ní Pepino. Dneska už vím, že Madlenka byla první proto, že ji Pipi vykopnul, jak moc spěchal na tenhle svět. Na začátku jste byli malí bezbranní králíčci a my jsme s tatínkem při prvním pohledu na vás věděli, že vás budeme už navždycky bezmezně milovat. Díky za všechny noční mejdany a probdělé noci, za radost z každého nového zoubku, za první „mama“ a „tata“, za poblinkaná a proslintaná trička. Díky za neskutečnou únavu a vyčerpání, které dávají našemu životu smysl.

Vaše máma a táta

První dotazník dvojčátek

Narozeni: 26.1.2009, 8.07 h Madlenka, 8.16h Pepino
Byl tatínek u porodu: Ano
Porodní váha a míra: M: 40cm 1770g, P: 44cm 1660g
Aktuální váha a míra: M:73cm 8.70kg, P:78cm 9kg
Jak nám doma říkají: Pipi a Midlíku
Jaké slovíčko už umíme: Mama, tata, baba, ham a nenene
Co nejraději papáme: Snad všechno, ale teď je hitem naše postýlka.
Zlobíme a pláčeme často: Já jsem andílek a bráška ďáblík.
Spíme rádi a hodně: Jak kdy, jednou jsme mámu vzbudili 18krát!
Jakou pohádku máme nejraději: Teď leporelo O veliké řepě.
Jaká hudba nám dělá dobře: Soundtrack k filmu Ať žijí duchové a písničky z Večerníčků.
Máme doma zvířátko: Máme dva pejsky Fanču a Aminu, oslici Boženku a kozlíka Oldřicha. Zvířátka nás fascinují a myslím, že je to vzájemné.Učíme se je hladit a neubližovat jim.
Jakou hračku máme nejraději: Vede tuba Indulony, malá petlahev naplněná korálkama a gumová žirafa, kterou jsme zdědili ještě po mámě.


Objektivem Dany Kolářové

Miminko: Anna Marie Saudková (9 měsíců)

Maminka: Pavla Hodková (29)

Tatínek: Jan Saudek (74)

Pavla Hodková
Autor: Dana Kolářová

Dopis pro Aničku

Aničko,
dneska v noci jsem se na Tebe dívala. Tak krásně a pokojně si odfukovala a já si uvědomila, že ještě před chvílí jsi byla tak malinká a že nebude trvat dlouho a frnkneš mi do světa. Napadá mě tolik věcí, které bych Ti chtěla říct. Byla by to slova o mé lásce k Tobě. O tom, jak bych si přála, aby z Tebe vyrostl dobrý člověk. Abych Tě milovala láskou čistou a ne sobeckou. Abych Tě k sobě nepoutala proti své vůli a s lehkým srdcem Tě nechala jít vlastní cestou. O tom, jak velký strach může mít máma o své dítě. O tom, jak se stále větší hrůzou pozoruji patnáctileté dívky chodící večer po ulicích. O tom, jak by bylo krásné, kdyby o všechny děti na celém světě bylo postaráno jako o Tebe... A pak si tohle všechno přečtu a zdá se mi to hloupé. Moc složité. Nicneříkající. Ploché. Možná klišé. Asi tedy postačí: MÁM TĚ RÁDA.

Aničin první dotazník

Narozena: 24. února 2009, 20.25h.

Byl tatínek u porodu: Ano

Porodní váha a míra: 3,56 kg, 48 cm

Aktuální váha a míra: 9,22 kg, 69 cm

Jak mně doma říkají: Andulko, Aničko, Ani, Ančí, Ančičko, Anko

Jaké slovíčko už umím: Pápá táta, bebe

Co nejraději papám: Mlíčko

Zlobím a pláču často: Jsem hodná.

Spím ráda a hodně: Přiměřeně, přiměřeně

Jakou pohádku mám nejraději: Ještě jsem si nevybrala.

Jaká hudba mi dělá dobře: Mám ráda, když máma zpívá.

Jak vycházím s bráškou: Matěj je skvělý, jen je trochu velký a dost hrrrr, takže se mnou docela smýká. Ale až vyrostu, určitě ho srovnám do latě.

Máme doma zvířátko: Nemáme, ale však já si nějaké vydupu!

Jakou hračku mám nejraději: Panenku a máminy vlasy.


Objektivem Jana Saudka

Miminko: Filip (1,5) a další je už 6 měsíců na cestě

Maminka: Tereza Podařilová (37)

Tatínek: Miloš Motoška (36)

Tereza Podařilová
Autor: Jan Saudek

Dopis pro Filipa

Motýlku můj, když…
… když jednou láska objala lásku, jen tajemství okamžiku zaslechlo tichoučký příboj tvého právě stvořeného srdce...
… když jsi ve mně poprvé rozepjal svá křídla a já ucítila tvé něžné tajné políbení, uvědomila jsem si, co to asi je - být skutečnou Madonou…
… když ses probolel k světlu, svět se otočil a světlem ses stal ty, prozářil jsi svět můj i svět všech kolem mě…
… když se na tebe dívám, prosím pro tebe o lásku, která přikryje tvé srdce a duši vždy, když ti bude zima. A prosím i o trošičku slz, abys ocenil sílu úsměvu a objetí…

maminka

Vzkaz do bříška

Poklade skrytý,
v tuto chvíli jsi ještě tvořen čekáním. Neznáš hvězdy, neznáš rosu, ale už v tuto chvíli jsme tě spolu s Filípkem zaslíbili lásce a slunci. Kéž všichni spolu nikdy neztratíme klíč od pohádky!

Ferdův první dotazník:

Narozen: 13. 5. 2008 v 6.33
Byl tatínek u porodu: ano
Porodní váha a míra: 3090g, 50 cm
Aktuální váha a míra: 11,6 kg, 82 cm
Jak mně doma říkají: Ferdo, Filípku, Filí
Jaké slovíčko už umím: Umím jich víc, ale nejraději říkám – Mi (Moje), Bibi, Táta a Gól!.
Co nejraději papám: Všechno, třeba hrozno bez pecek.
Zlobím a pláču často: Jen, když mě něco bolí, nebo mi něco nejde.
Spím rád a hodně: Spím rád, ale vstávám už před šestou.
Jakou pohádku mám nejraději: Jak Krtek ke kalhotkám přišel.
Jaká hudba mi dělá dobře: Když má rytmus, tančím na všechno. I na zvonění tátova mobilu.
Mám sourozence: Budu mít bráchu, je u maminky v bříšku.
Máme doma zvířátko: U babičky pejska, jmenuje se Cassy.
Jakou hračku mám nejraději: medvídka, říkám mu Béďa.



Líbí se vám tyto snímky? Zapojte se do dražby!

Aktuální stav nabídek aukce najdete ZDE>>>

Co můžete získat
Všechny fotografie můžete velmi snadno vydražit a získat tak exkluzivní originální záběry a zároveň pomoci těm nejmenším – dětem, které se od narození potýkají se zdravotními problémy.
Vítěz získá vždy jednu ze 6 originálních fotografií ve formátu A3, s podpisem vyfocené celebrity.

Jak dražit
Zašlete SMS ve tvaru MADONAX (X představuje číslo fotografie, kterou chcete dražit) CASTKA (částka, kterou chcete za obraz nabídnout) na tel. 907 99 09.

Příklad: Pro zadání nabídky 1 500 Kč na snímek číslo 3 zašlete SMS ve tvaru: MADONA3 1500. Aktuální nejvyšší nabídky můžete sledovat na www.blesk.cz/vanocniaukce.

Nabídky do 10. 12.
Aukce trvá od 4. 12. 2009 0.00 hod. do 10. 12. 2009 do 12.00 hod. Cena jedné SMS zprávy je 9 Kč vč. DPH. Provozuje Ringier ČR a.s. Podrobná pravidla aukce najdete na www.blesk.cz/mobil. Každou ze 6 fotografií získává vždy 1 účastník aukce, který nabídne za fotografii nejvyšší částku.

Když chcete jen přispět
Pokud se nechcete zúčastnit aukce, ale rádi byste na sbírku Blesk Srdce pro děti přispěli, můžete poslat dárcovskou SMS ve tvaru: DMS ZIVOTDETEM na 87777 (cena dárcovské SMS činí 30,– Kč) Nebo pošlete jakoukoliv částku na účet 83297339/0800, pod var. symbolem 1234.

Eva Aichmajerová
Jak vydražit tuto fotografii? Zašlete SMS ve tvaru MADONA1 a výši nabízené částky na tel. 907 99 09. Příklad SMS: MADONA1 2500

Alice Jandová
Jak vydražit tuto fotografii? Zašlete SMS ve tvaru MADONA2 a výši nabízené částky na tel. 907 99 09. Příklad SMS: MADONA2 2500.

Míša Maurerová
Jak vydražit tuto fotografii? Zašlete SMS ve tvaru MADONA3 a výši nabízené částky na tel. 907 99 09. Příklad SMS: MADONA3 2500.

Pavla Hodková
Jak vydražit tuto fotografii? Zašlete SMS ve tvaru MADONA4 a výši nabízené částky na tel. 907 99 09. Příklad SMS: MADONA4 2500.

Lucie Králová
Jak vydražit tuto fotografii? Zašlete SMS ve tvaru MADONA5 a výši nabízené částky na tel. 907 99 09. Příklad SMS: MADONA5 2500.

Tereza Podařilová
Jak vydražit tuto fotografii? Zašlete SMS ve tvaru MADONA6 a výši nabízené částky na tel. 907 99 09. Příklad SMS: MADONA6 2500.

 

Autor: Hana Pokorná, Václav Suchan