Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Eva Vítková: Chce miliardy, na syna kašle?

22. listopadu 2009 | 14:05

Milionářka Eva Vítková (40), která se soudí s bývalým manželem o rekordní sumu 20 miliard korun, nepřevzala syna Radovana (12) a odjela na Kubu. O svém nečekaném odjezdu nedala vědět nikomu, ani svému dítěti.

Blesk.cz získal tuto informaci exkluzivně od její bývalé tchyně, miliardářky Milady Malé.

„Teď jsem za paní Vítkovou přivedla jejího syna a svého vnuka Radovana, který měl strávit podle dohody den se svou matkou. Zvonili jsem, čekali, ale nikdo neotvíral. Volali jsme jí na mobil. Až od sousedů jsme se dozvěděli, že paní Vítková odjela s svým současným přítelem na Kubu,“ svěřila se Blesku paní Milada Malá, která patří s majetkem odhadovaným na 40 miliard korun mezi deset nejbohatších žen světa.



Eva Vítková nezvedala telefon ani Blesku. Jedinou odpovědí na náš telefonát byla rozverná melodie písně od Richarda Krajča Tak nějak málo tančím, kterou má paní Vítková nastavenou jako vyzvánění. Není jasné, jak dlouho na Kubě bude, zda jde o dovolenou, nebo dlouhodobý pobyt.

„Že nemluví s Radovanem, se kterým se soudí, chápu. Mohla by mít ale ohledy aspoň na to dítě,“ dodala smutně babička malého Radovana paní Milada Malá.

Soud svěřil v roce 2006 malého Radovana do péče jeho otce Radovana Vítka (39). Eva Vítková se vídá se synem podle rozhodnutí soudu v předem dohodnutých intervalech.

Eva Vítková chtěla původně po svém bývalém manželovi Radovanu Vítkovi odstupné 3 miliardy korun, před pár dny ale částku zvýšila na 20 miliard korun (VÍCE ZDE>>>). Pokud by je získala, šlo by o druhou nejvyšší částku na světě všech dob (víc dostala jen bývalá manželka mediálního magnáta Ruperta Mudrocha: 30 miliard korun).

Na svém exmanželovi už Eva Vítková vysoudila 3 miliony korun jako výživné nerozvedené manželky. „Myslím, že si cestu a pobyt na Kubě platí právě z těchto z peněz,“ řekla Milada Malá.

Radovan Vítek stojí v čele realitního impéria CPI. Rodinný majetek, který média odhadují na 40 miliard korun, patří jeho matce Miladě Vítkové.