Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Eva Vítková: Chci 20 miliard!

17. listopadu 2009 | 18:59

Válka o majetek mezi miliardářem Radovanem Vítkem a jeho bývalou manželkou Evou nabírá na obrátkách.

Už před časem vyšla najevo závratná částka, o kterou by mělo u soudu jít… Jenže suma 3,5 miliardy nebyla konečná! Blesk.cz vypátral, že Eva Vítková teď zvýšila své porozvodové nároky na rekordní sumu 20 miliard korun.

„Ano, rozhodli jsme se požadovanou částku zvýšit na 20 miliard korun. Zjistili jsme nové skutečnosti, které vypovídají o tom, že majetek pana Vítka je větší, než jsme předpokládali,“ uvedl pro Blesk.cz Aleš Rozehnal, právní zástupce Evy Vítkové.

Naopak Vítkův advokát Tomáš Rybář sumu zpochybňuje: „Nevím, jak paní Vítková k částce 20 miliard dospěla, ale výše této částky se nápadně podobá polovině hodnoty majetku, který je médii nepřesně připisován mému klientovi. Peníze, o které se paní Vítková soudí, nepatří mému klientovi, ale jeho matce Miladě Malé.“

Pokud by takové peníze Eva Vítková vysoudila, šlo by o druhou nejvyšší částku v historii rozvodů na světě. Na prvním místě je australský mediální magnát Rupert Murdoch, který odešel v roce 1999 z rozvodu s novinářkou Annou v přepočtu o 30 miliard korun chudší.

Serveru Blesk.cz se podařilo exkluzivně získat vyjádření matky Radovana Vítka paní Milady Malé, která disponuje rodinným jměním.

S bývalou snachou dříve vycházela velmi dobře, ale po jejích výpadech v médiích se prý paní Malá rozhodla jít do boje a bránit čest své rodiny.

„Je to nehoráznost. Paní Vítková si nechce přiznat, že se soudí o moje peníze, a ne o peníze svého bývalého manžela. Přivítala bych také, aby přestala špinit naši rodinu, jíž byla součástí,“ řekla Blesk.cz matka Radovana Vítka.

Majetek 40 miliard korun, o kterých se spekuluje v médiích, by řadil paní Miladu Malou na třetí místo mezi nejbohatšími ženami světa.

Manželé Vítkovi byli rozvedeni v prosinci minulého roku po 13 letech manželství. Syna Radovana (12) přiřkl soud na jeho přání otci. Eva Vítková již vysoudila zpětně na alimentech 3,2 milionu korun. Teď jde ale o mnohem větší peníze.

Vítková tvrdí, že k obrovskému majetku, o jehož polovinu se nyní soudí, přišla společným úsilím se svým exmanželem. To Radovan Vítek důrazně popírá a tvrdí, že nikdy nepracovala. Po rozvodu si našla práci na policii. Radovan Vítek se před pár týdny znovu oženil, s novou manželkou má tři děti.

NEJDRAŽŠÍ ROZVODY SVĚTA

1. Mediální magnát Rupert Murdoch a Anna Murdochová – 30 miliard korun

2. Realitní magnát Radovan Vítek a Eva Vítková – 20 miliard korun

3. Turecký obchodník se zbraněmi Adna Khashoggi a jeho žena Soraye – 17,5 miliardy korun

4. Americký obchodník Craig McCaw a jeho žena Wendy – 10 miliard korun

5. Ruský obchodník Roman Abramovič a jeho žena Irina – 5 miliard korun