Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lisa Niemi poprvé promluvila: Věřím, že svého muže zase uvidím

Patrick Swayze a Lisa Niemi
28. října 2009 | 22:28

Lisa Niemi (53) strávila s Patrickem Swayzem (†57, Hříšný tanec) dvě třetiny svého života. Po dlouhých 34 let stála po jeho boku. Před šesti týdny je rozdělila jeho smrt, když prohrál boj s rakovinou slinivky.

Poprvé od doby, kdy ztratila svou životní lásku, promluvila o své bolesti: „Když vás přemůže smutek, tak to je, jako byste ztratili vlastní tělo.“

Lisa se zúčastnila diskuze Smutek, uzdravování a nezlomnost na Ženské konferenci 2009 v Kalifornii. Spolu s dalšími ženami mluvila o bolesti ze ztráty milované osoby. „Myslela jsem, že mě 22 měsíců boje s manželovou nemocí připraví na to, že ho ztratím. Ale když to přišlo, tak jsem sama zjistila, že tomu tak není,“ vzpomínala Lisa, která se neubránila slzám.

„Poslední měsíce jsem mu pořád opakovala, jak ho miluji. Lituji jen, že jsem mu to neříkala neustále celých 34 let,“ říká Lisa. V současnosti jsou její největší oporou kamarádky. „Mám několik přítelkyň, které jsou úžasné. Zařídily si teď život tak, aby tu pro mě byly 24 hodin denně a sedm dní v týdnu,“ pokračuje. „Slýcháváte příběhy o mužích, kteří zemřeli pár měsíců poté, co ztratili své ženy. Nyní už chápu, jak se to může stát,“ prohlásila. „Musím jít nyní dál. Jednou ho zase uvidím,“ uzavřela.

Patrick a Lisa na svojom ranči v Kalifornii.
Autor: acs

Hvězda romantických snímků jako Hříšný tanec nebo Duch zemřela po dlouhém boji s rakovinou slinivky 14. září. Swayze podstoupil experimentální léčbu a s nemocí bojoval až do samotného konce.

Média ho dvakrát pohřbila, ale on ukázal, že se jako texaský kovboj nikdy nevzdá.

Autor: INT, shp