Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Válka Roseových po česku: Žila jsem ve zlaté kleci!

16. října 2009 | 05:00

Rozhovor Blesk.cz s Evou Vítkovou (40), exmanželkou miliardáře Radovana Vítka (38), pokračuje! Tvrdí, že žila ve zlaté kleci a chce za to vyrovnání - 3,6 miliardy korun!

PRVNÍ ČÁST ROZHOVORU ČTĚTE ZDE!

Měla jste v manželově firmě nějaký podíl?

Ne, já jsem tam pracovala. A pak jsem byla v několika dozorčích radách.

Pracovala jako co?

Ze začátku jsem tam pokládala koberce. (směje se) Později jsem měla na starost veškerý marketing firmy. Pak manžel rozjel podnikání s realitami a to už jsem byla na mateřské se synem.

Kolik vám tehdy dával manžel na domácnost?

No, tak sto až dvě stě tisíc měsíčně. Peníze jsem ale nedostávala v hotovosti. Měla jsem konto, z kterého jsem vybírala. Měla jsem podúčet jeho účtu. Bylo to tak proto, aby mohl kontrolovat, za co peníze utrácím.

Za co jste nejvíc utrácela?

Byly to výdaje především na domácnost a nejen pro mou osobní spotřebu. Ach jo, až si tohle lidi přečtou, budou si myslet, že jsem si žila…

Právník: Podle mého názoru to muselo být spíše v řádech milionů. Dodnes se řidiči, kteří tehdy pracovali pro Radovana, baví historkami o tom, že jim trvalo celý den, než se z jednoho konce Pařížské dostali s paní Vítkovou na druhý.

Vy jste si za celou dobu nic "neulila" z manželových peněz?

Ne! Připadalo mi, jako bych kradla ze svého. To by mě ponižovalo. Byla jsem asi naivní.

Měla jste služebnou a chůvu?

Chodila k nám paní na úklid. Pracoval u nás Ital, který učil syna italsky. Žila s námi anglická učitelka. A ještě k nám docházela Francouzka, která zase učila syna francouzsky. Takhle se to u nás střídalo. A každý měl na syna nějaký vliv a ne úplně ideální.

Právník: Osobně se domnívám, že zvláště ta anglická chůva Julia byla pro malého Radovana tím nejlepším, co ho mohlo v daném případě potkat, byla pevným bodem v jeho životě a výrazně se podílela na jeho formování.

Vařila jste sama?

Ano, dokonce jsem musela zvlášť vařit pro Angličanku a Francouzku.

Právník: Co já vím, Eva nikdy neuměla vařit. Malému Radovanovi vařila vždy chůva Julia nebo hospodyně Jindřiška. Velmi často vařil Radovan, který je mimochodem výborný kuchař.

Dá se říct, že jste žila ve zlaté kleci?

Samozřejmě, proto jsem také odešla.

Proč? Už vás omrzely všechny ty peníze a luxus?

Tak ty drahé dovolené se mi samozřejmě líbily, ale nikdy jsme nejezdili společně. Prostě mi vadilo, že můj muž není se mnou.

Na sex měl milenky, mě zkopal! - Třetí díl rozhovoru s Vítkovou čtěte ZDE>>>

ROZVODOVÁ TAHANICE V DATECH
6.10. 1995 Eva Klubková a Radovan Vítek jsou manželé. Svatba proběhne v Brně.

Říjen 2004 Po vleklých neshodách v manželství a údajné vzájemné nevěře opouští Eva Vítková manžela Radovana a stěhuje se z luxusní vily v Praze.

Leden 2005 Vítková podává žádost o rozvod. Vzápětí ji stahuje. O rozvod pak požádá Vítek a manželka se k němu připojuje.

Prosinec 2005 Soud předběžným opatřením svěřuje syna Radovana do výhradní péče matky. Vítek může syna vídat dva víkendy v měsíci.

Srpen 2006 Soud nakonec vyhoví otci a syna svěřuje do jeho výhradní péče. Důvod? Syn u psychologa tvrdí, že chce žít s otcem.

31.12. 2008 Manželství je po třinácti letech rozvedeno.

Duben 2009 Vítková vyhrává soudní spor o výživné. Vítek ji musí vyplatit jednorázově 3,2 miliony.

Říjen 2009 Vítková podala k soudu žádost o majetkové vyrovnání společného jmění. Žádá rekordní částku - 3,63 miliard.
Autor: Petr Konečný, Františka Čížková