Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Barbra Streisand chystá dražbu svých věcí

Barbra Streisand
14. října 2009 | 08:12

Americká herečka a zpěvačka Barbra Streisand vydraží o víkendu stovky kusů nábytku, uměleckých děl, oblečení a dalších věcí na charitativní aukci v Beverly Hills.

Oznámila to v úterý agentura Reuters.

Sobotní a nedělní dražba přichází v době, kdy se nejnovější album sedmašedesátileté zpěvačky Love Is the Answer umístilo na první příčce amerického popového žebříčku, díky čemuž je Streisandová prvním umělcem, jemuž se povedlo dobýt nejvyšší příčku hitparády pět desetiletí po sobě.

Dražené věci mají celkem hodnotu kolem 600.000 dolarů (asi 10,5 milionu korun), ale očekává se, že vynesou mnohem víc, protože patřily Barbře  Veškerý zisk z dražby je určen pro nadaci The Streisand Foundation, která poskytuje finance mimo jiné na ochranu lidských práv.

Mezi nabízenými věcmi je zlatě namalované dřevěné "A", které měla Streisand v kuchyni jako připomínku svého dávného rozhodnutí vypustit před čtyřmi desetiletími při psaní ze svého křestního jména právě tuto hlásku.

Streisand rovněž prodává malbu, o níž se předpokládá, že je dílem holandského malíře Keese van Dongena v hodnotě až 200.000 dolarů. Pod aukční kladívko půjde i oprýskaný starožitný gramofon, boty či knihy. "Se spoustou z těch věcí pro ni bylo velmi těžké se rozloučit," říká Darren Julien, který dražbu připravuje.

Barbra Streisand
Autor: ČTK

Autor: ČTK