Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Skvělé nepečené moučníky podle Jany Paulové

Umím skvělé nepečené moučníky
31. srpna 2009 | 12:05

Nechce se vám v teplých dnech péct? Nemusíte. Vynikající dorty si můžete připravit, aniž se budete potit u trouby. Herečka Jana Paulová se s vámi podělí o své recepty.

Sladké pokušení Jany Paulové

Vařím všechno kromě jídel, která jsou vyloženě nezdravá. Bůček, dršťkovou a různé uzeniny ať si dá můj muž klidně v hospodě, je to jeho volba, ale já ho tím, v dobré vůli, jak si pochutná, zabíjet nebudu. Takže dělám všechno vlastně jen na olivovém oleji, a protože je nás doma převaha ženskejch, které si hlídají, co jedí, myslím, že vařím i zdravě. Mám taky hříchy, na kterých ulítávám, miluju totiž sladké. Hořké oříškové čokoládě nebo třeba vanilkové zmrzlině s malinami bych už dnes dala přednost i před Bradem Pittem, ale bohužel doby, kdy jsem si sladkého beztrestně užívala, jsou pryč, a tak si tyhle radosti dopřeju třeba před těžkým představením, když mám jistotu, že to spálím. Dítě jsem byla kupodivu nežravé a rodiče měli problém do mě vůbec něco dostat. Nepečené moučníky dělám už jen občas, většinou když má přijít někdo milý na návštěvu. Umím senzační cheesecake nebo vrstvím piškoty, různé lesní ovoce, pudink nebo vanilkový krém na sebe a pak to nechám ztuhnout, je to strašná dobrota.

Jana Paulová
Autor: Michal Protivanský

Skvělé nepečené moučníky

Luxusní cheesecake

Doba přípravy: 40 minut

Luxusní cheesecake
Autor: PROFIMEDIA.CZ

Budete potřebovat:

250 g BeBe sušenek150 g másla300 g čerstvého smetanového sýra80 g moučkového cukru1 lžičku vanilkového aroma250 ml smetany ke šlehání1 balíček čirého dortového želéovoce podle chuti (jahody, maliny...)

Postup:

1. Kuchyňským robotem rozsekejte sušenky na drobné kousky. Přidejte k nim změklé máslo a zpracujte na hmotu. Tu rovnoměrně rozprostřete do kulaté dortové formy.

2. Smetanový sýr, vanilkové aroma a moučkový cukr utřete do hladkého krému. Ze smetany ušlehejte šlehačku a vmíchejte ji do něj.

3. Připravenou náplň rozetřete stěrkou na hmotu ve formě a dejte ji asi na hodinu do ledničky.

4. Po hodině ztuhlý dortový základ vyndejte a poklaďte nakrájeným ovocem. Podle návodu na obalu si připravte dortové želé a polijte jím ovoce. Dort dejte minimálně na tři hodiny ztuhnout do ledničky.

S pudinkem a jahodami

Doba přípravy: 50 minut

S pudinkem a jahodami
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Budete potřebovat:

125 g sucharů
75 g másla
2 balíčky vanilkového pudinku
1 l ovocné šťávy
jahody
jahodový sirup

Postup:

1. Suchary rozsekejte v kuchyňském robotu. Přidejte k nim máslo a vypracujte hmotu. Rovnoměrně ji rozprostřete do kulaté rozpínací formy.

2. Ze šťávy a pudinkového prášku uvařte pudink a také ho nalijte do formy. Když pudink trochu ztuhne, poskládejte na něj jahody a pak ho nechte ještě ztuhnout v ledničce. Před podáváním moučník polévejte jahodovým sirupem.

Tvarohový dort

Doba přípravy: 40 minut

Tvarohový dort
Autor: isifa.com

Budete potřebovat:

400 g tvarohu
20 g želatiny
2 balíčky vanilkového cukru
150 g másla
150 g moučkového cukru
1 lžičku citronové šťávy
ovoce podle chuti (jahody, borůvky, maliny...)
citronový sirup

Postup:

1. Máslo vymíchejte s moučkovým cukrem, přidejte tvaroh, vanilkový cukr, citronovou šťávu a želatinu připravenou podle návodu. Vše společně promíchejte.

2. Kulatou rozpínací formu vyložte fólií, naplňte ji připravenou směsí, uhlaďte stěrkou a dejte ztuhnout do lednice. Před podáváním dort ozdobte ovocem a jemně polijte citronovým sirupem.

Autor: připravila: mif