Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zora Jandová: Každý den se mažu niveou!

5. srpna 2009 | 08:25

Chcete skvěle vypadat, i když vám už není dvacet? Třeba jako Zora Jandová, které by padesát asi nikdo nehádal. Poradíme vám, jak i vy můžete proti času alespoň částečně bojovat.

Kosmetické tipy Zory Jandové

„Když jsem byla tváří Avonu, používala jsem pravidelně jejich přípravky. Byla jsem s nimi skutečně velmi spokojená. Jinak ale miluji mýdlo Dove na obličej a mažu se Niveou. Nivea je krém, který vyřeší kde co. Používala ji už moje babička. A samozřejmě je základem dobře se odlíčit. Já osobně oceňuji odličovací ubrousky. Nevím, jestli je to zrovna ideální způsob, a možná bych se nad sebou měla v tomto ohledu trochu zamyslet, ale zatím to neudělám.“

Zora Jandová
Autor: Michal Protivanský

Jak na zralou pleť

Věk se na pleti odráží nejvíce. Projeví se v ní také všechny neřesti z mládí – kouření, alkohol a špatná životospráva, ale nejen to. U žen nad 45 let věku klesá hormonální aktivita a zpomaluje se i činnost buněk. Pokožka pozbývá nejen svou elasticitu, ale i hustotu a její povrchová vrstva se ztenčuje. S tím vším souvisí ztráta regenerace a pevnosti. Tyto faktory zapříčiňují vrásky a nepěknou barvu pleti, která jako by byla bez jiskry.

Co dělat?
Pokud budete své pleti věnovat dostatečnou péči, můžete ještě leccos zachránit a důsledky nepříznivých vlivů nebudou tak velké. Trápí vás hluboké vrásky, ochablá kůže, pocit napětí nebo je vaše pokožka vysušená? Nebojte se, současná kosmetika nabízí spoustu pomocníků, kteří vám pomůžou. Nezapomínejte ale také na několik základních kroků, díky nimž bude vaše pleť svěží a pevná

Šedesát a více
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

1. Čistěte, čistěte, čistěte!
Čistění je totiž základ. Vždy používejte čisticí pleťové přípravky určené pro váš typ pleti a věkovou skupinu. Věkově zaměřené produkty totiž obsahují látky, které vaší pokožce šetrně pomůžou.

2. Pečujte o oční okolí
Okolo očí je pokožka nejen velmi citlivá, tenká a obsahuje jen malé množství lipidů, ale také se na ní projevují první známky stárnutí. Říká se, že když máme vrásky okolo očí, znamená to, že se hodně smějeme. Někomu se to líbí, ale většina z nás by se vějířkovitých vrásek nejraději nadobro zbavila. Kromě nich nás trápí i nepříjemné otoky a samozřejmě i často maskované tmavé kruhy pod očima. Pleť v těchto místech je důležité zpevnit. Sáhněte proto po produktech, které jsou určené přímo na oční okolí. V široké nabídce kosmetiky naleznete i přípravky na zmírnění tmavých kruhů a na otoky pod očima. Pokud byste chtěla vyzkoušet levnější řešení na otoky, postačí vám dvě kolečka salátové okurky.

Okurky vás osvěží i pomohou při hubnutí.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

3. Nepodceňujte ranní péči
Během celého dne působí na obličej negativní vlivy. Ať už je to UV záření, které způsobuje pigmentové skvrny, ztrátu pevnosti, pružnosti a tvorbu vrásek, klimatizace v práci, která má na svědomí vysušování pokožky, změny počasí, zakouřené místnosti a mnoho dalších. Proto je důležité každé ráno pleť na následující „tvrdý“ den připravit co možná nejlépe. Používejte přípravky, které mají na obalu napsáno, že chrání před UV zářením. Jako bonus by měly obsahovat i další aktivní látky a vitaminy.

Nikdy není pozdě
Nemusíte se bát. Pokud jste se dosud o svou pleť nestarala, nebo jen sporadicky, je nejvyšší čas začít. Kosmetické výrobky jsou díky svým účinným složkám již na takové úrovni, že výsledky pocítíte a uvidíte během několika málo týdnů. Proto neváhejte a pusťte se do boje s časem.

Autor: připravila: mif