Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Livia Klausová slaví 75. narozeniny. Loajální žena, která ustála manželovy skandály i nevěry

10. listopadu 2018 | 05:50

Konzervativní a věrná první dáma, která svou roli zvládala s nadhledem. To je Livia Klausová, která dnes slaví své 75. narozeniny. Podívejte se, jak šel čas s oblíbenou první dámou Česka.

Na život s politikem byla zvyklá už patnáct let před příchodem na Hrad. Získala si pověst nenápadné a decentní dámy a v roli té první byla jednou z nejlepších u nás, a to od roku 2003 do roku 2013. Své poslání brala vážně a neváhala nahlas podpořit manžela Václava Klause. Problém neměla ani s pohybem mezi vrcholnými politiky a smetánkou.

Musela se vzdát své kariéry, ale jako oběť to nebrala. Snažila se zůstat sama sebou. Byla loajální a zvládla s noblesou i manželovy nevěry. Díky tomu byla lidem sympatická. Od roku 2013 byla velvyslankyní na Slovensku, ve funkci skončila letos v dubnu.

Dnes už má dva syny a sedm vnoučat, kterým věnuje plnou pozornost. To bylo také jedním z důvodů, proč politickou kariéru ukončila a letos v dubnu na vlastní žádost opustila místo velvyslankyně na Slovensku. V naší fotogalerii se podívejte, jak šel čas s dnešní oslavenkyní:

Autor: Markéta Luštincová