Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vévodkyně Kate recykluje svůj šatník. Zkuste to podle ní!

9. října 2018 | 06:00

Vévodkyně Kate se na veřejnosti již mnohokrát ukázala ve stejném oblečení, přestože by si mohla dovolit mít na každý den nové šaty či kabát. Šetří ale královskou peněženku i životní prostředí. A i proto si zaslouží náš obdiv.

Kate má několik oblíbených kousků, které vytáhne při oficiálních příležitostech klidně i čtyřikrát. Jejich vzhled pak změní pouhými doplňky. Stejně to dělala i princezna Diana, jež některé kousky nosila víckrát, ale takovým způsobem, že to ani nikdo nepoznal.

Nejzamilovanějšími kousky Kate jsou zejména kabáty. Smetanový měla nejméně čtyřikrát. Na křtinách princezny Charlotte s krémovými lodičkami a kloboukem, na královniných narozeninách s růžovým kloboukem s velkou květinou, na návštěvě v Belgii s broží a hnědými lodičkami a na svatbě prince Harryho a Meghan doplňky ladila do žluté.

Podobně oblíbený je i výrazný růžový kabát od značky Mulberry, který oblékla na návštěvu v New Yorku, při prohlídce nahrávacího studia v Londýně. A vzala si ho i do Coventryské katedrály. Pro každou příležitost měla vždy jiné lodičky nebo punčocháče.

Kate v růžovém kabátu v roce 2014, 2015 a 2018.
Autor: profimedia.cz

Nedá dopustit ani na další kousky ze svého barevného šatníku, jako třeba na červené šaty s plisovanou sukní od návrháře Alexandera McQueena. V roce 2012 k nim oblékla červený klobouk a béžové lodičky, v dalších letech, a to 2014 a 2015, jejich vzhled naprosto změnila černými lodičkami a malým psaníčkem.

Kate v červených šatech v roce 2012, 2014 a 2015.
Autor: profimedia.cz

Podívejte se na to, jak Kate obměňuje své modely, v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Luštincová