Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Proč se rozešli? Kate a William prozradili, jak to bylo na začátku jejich vztahu

21. srpna 2018 | 06:00

Vévodkyně Kate a princ William působí jako reklama na štěstí, ale ani jejich vztah není bezproblémový, a na začátku to dokonce vypadalo, že každý skončí s někým jiným. V roce 2007 se totiž na krátkou dobu odloučili. Nyní konečně prozradili, proč se tenkrát rozešli.

Seznámili se v roce 2001 na Univerzitě St. Andrews a z jejich přátelství se nakonec vyklubala láska, která trvala pět let. K rozpadu vztahu došlo v roce 2007, krátce poté, co princ William nabyl funkce vojenského důstojníka.

Královský palác ale k rozchodu nikdy nevydal žádné oficiální prohlášení, a naopak odmítl k soukromému životu prince podávat jakékoli informace. Po rozchodu pak tedy média samozřejmě spekulovala o důvodu. Jedna z možných variant byla, že se princ William ještě nechtěl ženit. Nebo Kate zkrátka přestal milovat... 

Po čase ale oba zjistili, že se stále milují, a dali svému vztahu opět šanci. Přestože si členové královské rodiny střeží své soukromí a nemají ve zvyku mluvit o osobních věcech, princ William a Kate se po letech ke svému krátkému odloučení přesto vyjádřili.

"Byli jsme oba velmi mladí. Na univerzitě jsme se oba snažili najít sami sebe a svou vlastní cestu. Dospívali jsme," uvedl princ William. S tím souhlasila také Kate, která dodala, že přestože pro ni rozchod nebyl snadný, nakonec ji posílil.

Stejně jako každý vztah, tak i ten královský měl své vzestupy a pády. Dnes ale při pohledu na Kate a Williama můžeme říct, že i po šestnácti letech partnerství a sedmi letech manželství budí dojem, že jsou stále zamilovaní a že je jejich vztah zkrátka osudový. A jak se zdá, sám William nejspíš vždycky věděl, že Kate je pro něho tou pravou. "Když jsem ji poprvé spatřil, věděl jsem, že je na ní něco výjimečného," dodal v rozhovoru budoucí král Británie.

Autor: Aneta Valešová