Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijel letos?

8. července 2022 | 06:00

Šestapadesátý ročník nejprestižnějšího filmového festivalu v České republice je téměř u konce. Jako každý rok se tu sešlo mnoho známých osobností. Kdo všechno během let poctil svou návštěvou Karlovy Vary a prošel se po kolonádě?

K letošním nejvýznamnějším hostům patří australský herec Geoffrey Rush, kterého jistě znáte minimálně ze slavných Pirátů z Karibiku, kde si zahrál vedle Johnnyho Deppa, jenž je také jednou ze slavných osobností, které kráčely po červeném koberci tohoto festivalu. Dalšími hvězdami jsou pak jistojistě americký herec a producent Benicio del Toro nebo Liev Schreiber, americký filmový herec, scenárista a režisér.

Video se připravuje ...
Zahájení 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary • VIDEO: Videohub/Kristýna Juřicová

Nejvýznamnější filmový festival představí každoročně na dvě stě filmů z celého světa a pravidelně se sem sjíždí slavní a významní filmoví tvůrci. Během let svou návštěvou festival poctilo už mnoho známých osobností.

V roce 1994 to byl například Leonardo DiCaprio, kterému v té době bylo teprve devatenáct let. Nebyl však jedinou významnou hereckou hvězdou, která Karlovy Vary navštívila. Zavítaly sem například také Scarlett Johansson, Keira Knightley nebo Renée Zellweger.

Ze starších ročníků dorazili v průběhu let na prestižní filmový festival například Robert De Niro, Richard Gere, John Travolta nebo Mel Gibson. Hostem  slavnostního zakončení 53. ročníku byl britský herec Robert Pattinson, kterého jistě znáte z Twilight ságy. Už se těšíme, koho nám představí příští ročníky.

Podívejte se do fotogalerie na výběr slavných osobností, které se na mezinárodním filmovém festivalu objevily:

Autor: Aneta Valešová, roh