Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

VIP hosté na královské svatbě: Kdo dorazil na událost roku?

19. května 2018 | 13:00

Právě dnes si princ Harry z Walesu (33) bere za manželku americkou herečku Meghan Markle (36). Mnoho detailů z jejich svatby už proniklo na světlo světa. Koho si ale královské hrdličky na svůj velký den pozvaly?

Všichni hosté, kteří na svatbu byli pozváni, byli upozorněni, že musí dodržet přísný dress code. Každý také musel předem odevzdat mobilní telefony a veškerou techniku, kterou lze pořizovat fotografie.

Politika na svatbu nepatří

Královská svatba Harryho a Meghan není oficiální státní událostí, nýbrž soukromou akcí. Platí ji výhradně královská rodina. To také mimo jiné znamená, že na ni nemusí být pozváni britští politici. O to více místa tedy zbývá pro přátele a rodinu hlavních protagonistů. Mnoho pozvaných hostů je z řad celebrit, ale samozřejmě také dalších královských členů, přátel a rodiny Meghan Markle.

Sledujte živě on-line přenos ze svatby na Blesk.cz ZDE >>>

Na guestlistu tudíž nemohli chybět nejbližší členové britské královské rodiny, královna Alžběta, kterou doprovodil její manžel princ Philip, který je krátce po operaci kyčelního kloubu. Princ Charles, který vedl nevěstu k olátři, s Camillou a William, který šel bratrovi za svědka, stejně tak, jako byl Harry Williamovi před sedmi lety.

William a Kate přivítali do rodiny nového člena, a je tudíž velmi pravděpodobné, že malý princ Louise je nejmladším svatebním hostem. Jeho dva malí sourozenci se spolu s dalšími dětmi zhostili svých roztomilých družičkovských rolí, stejně jako na svatbě Pippy Middleton.

Prohlédněte si galerii pozvaných hostů:

 

VIP hosté z řad celebrit

Kdo samozřejmě nesmí chybět, jsou Harryho nejbližší přátelé, mezi něž patří například majitel nočního klubu Guy Pelly, James Blunt, se kterým sloužil v armádě, zpěvačka Joss Stone, která je ambasadorkou jeho charitativního projektu. Dorazili také herec George Clooney s manželkou Amal a Victoria a David Beckhamovi.

Hosté ze strany Meghan nejsou pod tak ostrým hledáčkem, ale samozřejmě nejsou o nic méně důležití. Kromě rodiny v čele s nevěstinou maminkou přijely také samozřejmě nejbližší kamarádky Meghan. Pozvání neodmítla ani Serena Williams, se kterou se nevěsta dlouhá léta přátelí.

Jednou z nich je kanadská návrhářka Jessica Mulroney, dále jsou to její kamarádka ze studií Lindsay Roth, které šla Meghan za svědkyni na její první svatbě, Priyanka Chopra, herečka indického původu, návrhářka Misha Nonoo, která prý dala hvězdný pár dohromady.

Podívejte se také, čím jezdí členové britské královské rodiny >>>

Pokud chcete sledovat svatbu v přímém přenosu v televizi, můžete se naladit tuto sobotu na E!. Podívejte se na video, co vás od 11 hodin čeká:

Video se připravuje ...
Svatbu Meghan a Harryho bude vysílat živě E! • VIDEO: E!