Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Eurovize 2018: Dnes vystoupí Mikolas Josef! Má šanci vyhrát?

Video se připravuje ...
Eurovize 2018: Český zástupce Mikolas Josef na druhé zkoušce s písní Lie to me
VIDEO: youtube.com/Eurovision_Song_Contest
8. května 2018 | 06:00

Ani zranění, které si přivodil český kandidát na Eurovizi 2018 Mikolas Josef (22), mu nezabrání, aby dnes v soutěži vystoupil! V soutěži, kterou sledují lidé ve 42 zemích, je považován za jednoho ze soutěžících, kteří by se mohli probojovat do finále. Vyhraje český kandidát s písní Lie to me? Jakou má konkurenci?

Když při jednom přemetu při nácviku choreografie upadl Mikolas Josef tak nešťastně na záda, že musel být hospitalizován, spekulovalo se o tom, že v Eurovizi nebude schopen nastoupit. To se ale nestalo a mladý talentovaný zpěvák bude naši republiku v portugalském Lisabonu reprezentovat už dnes  8. května 2018.

Sledujte Eurovizi živě

63. ročník soutěže Eurovision odstartoval v neděli a budete jej moci sledovat živě prostřednictvím České televize. První semifinále poběží již dnes v úterý 8. 5. od 21:00 našeho času na ČT2. Druhého semifinále se dočkáme tamtéž ve čtvrtek 10. 5. Finále se už přesune na ČT1, která ho živě odvysílá v sobotu 12. 5. Doufejme, že se do něj probojuje také náš zástupce Mikolas Josef.

Prohlédněte si fotogalerii soutěžících ze 42 zemí na letošní Eurovizi:

Ten má totiž velmi silnou konkurenci a rozhodně se nedá říct, že by měl předem vyhráno. Absolutní favoritkou soutěže je podle sázkových kanceláří Izraelka Netta Barzilai s písní Toy, jejíž text vypráví o tom, že není hračka žádného kluka. Vzhledem k tomu, že světem rezonují kampaně jako #metoo a #timesup, není se čemu divit a je dobře, že téma rovnosti pohlaví prosáklo i do natolik mainstreamové soutěže, jakou je právě Eurovize.

Dalšími, kdo by mohli Mikolase Josefa přímo ohrozit, jsou Estonka Elina Nechayeva, Nor Alexander Rybak nebo francouzské hudební duo Madame Monsieur. Ovšem v případě, že by Mikolas v letošní Eurovizi zvítězil, stane se Česká republika zemí, kde se bude konat příští ročník.

Podívejte se na video ze zkoušky favoritky soutěže, Izraelské zpěvačky Netty s písní Toy:

Video se připravuje ...
Eurovize 2018: Izraelská zástupkyně Netta Barzilai na druhé zkoušce s písní Toy • VIDEO: youtube.com/Eurovision_Song_Contest

Autor: brig