Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Aňa Geislerová je vždy dokonalá: Jaké je tajemství jejího stylu?

8. května 2018 | 06:00

Aňa se narozdíl od jiných českých celebrit umí v módě odvázat a vždy ví, co jí sluší. Vždycky měla takový styl, který nikdy nezestárne. Jaká jsou její tajemství a jak se oblékala v průběhu let?

V devadesátkách, kdy ještě neexistoval street style, jsme ji mohli obdivovat třeba v Jízdě, kde svůj bezstarostný look umocňovala kytičkovými šaty a boyfriend džínami, které se opět nosí. Ona sama v jednom rozhovoru prozradila, že polovinu své výplaty za film Requiem pro panenku utratila za kožený křivák. Kdyby Aňa byla mezinárodní hvězdou podobně jako Winona Ryder, mladá generace by si dneska s jejími tehdejšími outfity tapetovala Instagram a Jeanne Damas by podle nich navrhovala kolekce. 

Dneska ale street style existuje, a tak jsou hvězdy neustále pod tlakem, jak se obléci, i když jdou jen na procházku s kočárkem. Aňa tuto disciplínu zvládá a zvládá i tu náročnější, šaty na červený koberec, ve které je nekorunovanou královnou –  tou, která nikdy nešlápne vedle. Jak to dělá?

Za ta léta, co se Aňa pohybuje napůl ve filmovém a napůl v módním světě (začínala jako modelka v Miláně, je múzou časopisu Elle a sama navrhovala kolekce pro Pietro Filipi), se toho samozřejmě hodně naučila. Předně to, že styl není jen oblečení, ale i celková osobnost. A také barva vlasů nebo červená rtěnka, které se postupem času staly jejími signaturami. 

2011 - Anna Geislerová tváří značky Pietro Filippi
Autor: profimedia.cz

Když se podíváme na outfity Ani Geislerové, je vidět, že má své osvědčené módní uniformy. Jednou z nich je pánský styl – košile, blejzry, vesty, široké kalhoty, někdy ve zkrácené délce, k nim podle příležitosti lodičky (klasikou jsou tělové či černé) nebo tenisky. 

2017 - Na křtu knihy Zahradnictví
Autor: profimedia.cz

A další jsou šaty. Ty mají specifické střihy, Aňa se zřídka uchyluje k výstřihům, naopak si potrpí na cudnější střihy, jemné květinové výšivky a hru s průsvitnými materiály. Dalším oblíbeným střihem jsou šaty s vykrojenými průramky anebo elegance ve stylu 40. let. Ale nejdůležitější je, kolik chce ukázat kůže – když si vezme mini šaty, dbá na to, aby jejich vršek zakrýval co nejvíc, takže nikdy a za žádnou cenu nepůsobí prvoplánově sexy.

2018 - Křest audioknihy Opuštěná společnost
Autor: profimedia.cz

Aňa je zkrátka Francouzkou mezi českými herečkami. Působí nenuceně, trochu chlapecky a rošťácky, jindy elegantně, ale rozhodně ne příliš uhlazeně nebo strojeně. Hodně za to vděčí své štíhlé postavě a charismatu, současně ale přesně ví, co jí sluší.

Podívejte se do naší fotogalerie, kde najdete její outfity z posledních let:

Podívejte se na video a zjistěte, pro co má Aňa slabost:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: redakce Blesk TV

Autor: Ivona Souralová