Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Královský porod: Co teď čeká Kate a malého prince a kdy budou křtiny?

Video se připravuje ...
William a Kate představili třetího potomka!
VIDEO: Youtube/The Royal Family Channel
24. dubna 2018 | 06:00

Malý princ se sotva narodil a jeho matka se sotva vzpamatovala ze třetího porodu, a všichni už se zajímají o to, co je čeká dál. Dá se předpokládat, že to bude podobné jako u dvou starších dětí slavného páru. 

Jedno se zdá být jisté. Potom, co Kate a William v pondělí navečer s novým členem rodiny zapózovali před dveřmi porodnice, je pár týdnů neuvidíme. Minimálně Kate a chlapečka, protože ačkoli se vévodkyně vždy ukázala na veřejnosti už pár hodin po porodu, tak se zatím vždycky po dobu šestinedělí stáhla do ústraní.

George a malinká Charlotte
Autor: Profimedia.cz

S malou Charlotte ho strávila v Norfolku, kde rodina často pobývala předtím, než George začal chodit do školy. Kvůli tomu se dá předpokládat, že tentokrát rodina zůstane v Londýně. Také Charlotte chodí do školky v metropoli. 

Uvidíme, kdy poprvé se na veřejnosti objeví další fotky malého dítěte. Po narození Charlotte pořídila její matka společnou fotku sourozenců, jinak se další snímky objevily až v podobě těch ze křtin. Kate děti fotografuje a palác záběry zveřejňuje, když mají děti  například narozeniny.

Tři a dost? 

Když se po minulých porodech Kate znovu ukázala na veřejnosti, nebylo po jejím těhotenském bříšku ani památky – vévodkyně se tak nevyhnula kritice, že zhubla příliš rychle a že to není zdravé ani pro ni, ani vzhledem k tomu, že kojí. Mimochodem – děti, které Kate rodí, nejsou žádní drobečci. Charlotte vážila 3,66 kila, nejmladší člen rodiny kolem 3,8 kila, a princ George měl dokonce přes čtyři kila. Její porody přitom patří k těm spíše rychlejším, první trval deset hodin, třetí už zhruba pět. 

Tak jako tak, po všech třech porodech vypadala Kate perfektně – pokud byla unavená, umně to maskovala. V šatech od Jenny Packham jí to vždycky slušelo, nemluvě o dokonalém účesu díky kadeřníkovi, který do porodnice dorazil krátce po porodu. 

William a Kate představili třetího potomka!

Video se připravuje ...
William a Kate představili třetího potomka! • VIDEO: Youtube/The Royal Family Channel

Dá se čekat, že královská rodina Williama a Kate už se o další potomky nerozroste – už po minulém porodu se mluvilo o tom, že lékaři další těhotenství nedoporučují. Sám William má jednoho bratra, Kate bratra a sestru. 

Jak se bude jmenovat bratr prince George a princezny Charlotte, zatím není jasné. Veřejnost se to zřejmě dozví v následujících dnech, podobně jako u starších dětí královského páru. Jména starších dětí byla oznámena po dvou dnech, ale je to pokrok – u Williama se čekalo týden, a u jeho otce Charlese dokonce měsíc.

Křtiny v červnu nebo v červenci

Je také téměř jisté, že potomek dostane více jmen jako jeho sourozenci, kteří se jmenují princ George Alexander Louis z Cambridge a princezna Charlotte Elizabeth Diana z Cambridge. Tak jako tak, na počest novorozence už v Londýně vypálili 62 salv z děl. Kdy budou křtiny? Dají se čekat zhruba za čtvrt roku – George nechali rodiče pokřtít ve třech měsících, Charlotte ve dvou. 

Média spekulují o jménech už dlouho. Sázkové kanceláře nejvíc favorizují tato jména: Mary (3/1), Alice (8/1), Arthur (8/1), Henry (10/1) a Victoria (10/1). Novorozené dítě je pátý následník trůnu za dědečkem princem Charlesem, otcem Williamem, bratrem Georgem a sestrou Charlotte. Dosud byl pátý v pořadí Williamův mladší bratr princ Harry.

Autor: red