Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Třetí královské miminko bude každou chvíli! Bude to kluk, nebo holčička?

23. dubna 2018 | 10:00

Okamžik, na který všichni netrpělivě čekáme, je nejspíš tady! Vévodkyně Kate (36) je v porodnici a my se už dneska možná dočkáme dalšího královského miminka! Kensingtonský palác tuto novinu oznámil na sociální síti Twitter. 

„Její Výsost vévodkyně z Cambridge byla přijata to porodnice St Mary’s Hospital v Paddingtonu v Londýně dnes brzo ráno v počátečním stadiu porodu," uvedl Kensingtonský palác. S nastávající maminkou do porodnice odjel také její manžel princ William (35). „Vévodkyně z Kensingtonského paláce do nemocničního křídla Lindo Wing odjela autem. Doprovázel ji vévoda z Cambridge,“ dodala královská rodina. Ve stejné porodnici rodila Kate už dvakrát. 

Nejspíš tak bude další důvod k oslavám. Už v minulosti se spekulovalo, že termín má vévodkyně Kate právě v pondělí 23. dubna, ale byla zde také možnost, že by mohla přenášet, stejně jako to bylo v případě jejích předchozích těhotenství. Narození dítěte palác oznámí prostřednictvím Twitteru. A samozřejmě také tradičně, zprávu vytištěnou na papíře vyvěsí před Buckinghamským palácem. 

Jelikož Kate rodí už potřetí, navíc poměrně brzy po předchozích dvou porodech, dá se čekat, že příchod dítěte na svět bude spíše rychlý. Takový porod může trvat jen tři až pět hodin od prvních kontrakcí, klidně i méně.

Samozřejmě v případě, pokud se neobjeví nějaká komplikace – zdá se nicméně, že předchozí dva porody byly hladké a vévodkyně se z nich zotavila tak, že už po pár hodinách od příchodu miminka na svět zdravila s potomkem a manželem poddané ze dveří porodnice s dokonalým účesem a make-upem.

Sázíme na kluka! 

Na porod dohlíží porodník Guy Thorpe-Beest a gynekolog Alan Farthing – stejně jako u narození prince George v roce 2013 a princezny Charlotte v roce 2015. Pohlaví královský pár neprozradil, ale jelikož to Kate během těhotenství moc slušelo, můžeme se domnívat, že to bude chlapeček! Ale možná je to jen pověra, Kate to slušelo, i když čekala Charlotte. 

Porod se rozběhl na tamní státní svátek anglického patrona svatého Jiří, jak neopomíjejí zmiňovat britská média informující o blížícím se narození miminka. Ta už dlouho spekulují také o jménech třetího potomka královského páru. Sázkové kanceláře nejvíc favorizují tato jména: Mary (3/1), Alice (8/1), Arthur (8/1), Henry (10/1) a Victoria (10/1).

Pokud se dítě narodí dnes, bude mít narozenny ve stejný den jako příbuzná královské rodiny spisovatelka Gabriella Windsor, která se narodila 23. dubna 1981 v stejné porodnici. 

Podívejte se, jak to Kate slušelo, když odcházela naposledy z porodnice!

Video se připravuje ...
Tohle je nová britská princezna! Kate a William ukázali miminko! • VIDEO: Reuters, Blesk.cz

A tady ji máte s rodinou a staršími dětmi v galerii:

Autor: red