Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Proč William nenosí snubní prsten? Jak to bude mít Harry?

27. února 2018 | 10:00

Zdá se, že v královské rodině panuje zajímavá tradice, která zcela boří běžné svatební konvence. Jako důkaz nehynoucí lásky si snoubenci vyměňují prstýnky, ale princ William (35) ten svůj vůbec nenosí, a navíc ho ani nikdy nedostal. Stejně tak jako jeho dědeček a nyní zřejmě i bratr!

Devatenáctého května se chystá další událost, již si nenechá ujít celá planeta. Princ Harry si bude brát Meghan Markle. Ta již od něj dostala dechberoucí zásnubní prsten s obrovským diamantem.

Harryho starší bratr William dal Kate prsten po mamince Dianě a během obřadu k němu přibyl přesně padnoucí zlatý kroužek. Sám William ale odmítá jakýkoli kroužek kolem prstu nosit. Před šesti lety, kdy se tihle dva brali, vydal prohlášení, že prsten prostě nosit nebude, protože to není jeho styl.

Není první v rodině, který se takto rozhodl. Jeho dědeček Philip, který už oslavil sedmdesáté výročí svatby se svou ženou – anglickou královnou Alžbětou II. – také prsten nikdy neměl. A princ Harry pravděpodobně půjde po svatbě v jejich šlépějích. Princ Charles, otec Harryho a Williama, prsten nosil v obou manželstvích – jak s Dianou, tak s Camillou. Netradičně ho ovšem nosí na malíčku.

 

Také plánujete svatbu? Vše, co potřebujete vědět, a to od menu až po prstýnky, se dočtete ZDE >>>