Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Konec vychrtlinám! Přehlídku spodního prádla ovládly křivky Ashley Graham

14. září 2017 | 06:00

Plus size modelky v čele s Ashley Graham zazářily na neworském týdnu módy. Novou Miss America se stala žena, která má výraznější boky a stehna. Je to snad revoluce?

Standardy týkající se postavy modelek jsou a budou vždy tématem. Věhlasné značky jako Dior a Gucci sice vydávají prohlášení, že nebudou do přehlídek angažovat podvyživené modelky. Ale myslí tím ženy s menší velikostí, než je 32. Znáte nějakou dospělou ženu, která by tuto velikost nosila? My také ne.

Svět modelingu bez omezení, urážek, pravidel – to znamená pro Ashley Graham spojení fashion democracy – tedy módní demokracie. Ashley své křivky hrdě nosí a dlouhodobě bojuje za to, aby se ženy měly rády takové, jaké jsou. A stereotypy rozbíjí i v modelingu. Naposled kráčela po mole na newyorském týdnu módy, kde předvedla například spodní prádlo značky Addition Elle, se kterou už nějaký rok spolupracuje.

Podívejte se na video, ve kterém Ashley povzbuzuje čtyři ženy, aby se cítily dobře ve své kůži:

Dalším příjemným překvapením je, že Miss America vyhrála žena, která má výraznější boky a stehna, než jsme u missek zpravidla zvyklé. Spěje snad modelingový svět k lepší, reálnější podobě? Vřele doufáme, že ano!

Novou americkou Miss se stala studentka ze Severní Dakoty Cara Mund (23). Možná si porotu získala tím, že při tradiční soutěžní disciplíně rozhovorů zkritizovala Trumpovo rozhodnutí odstoupit od dohody o klimatických změnách.

Na záznam Ashley z newyorského týdnu módy se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...
Ashley Graham na newyorském týdnu módy, září 2017 • VIDEO: Youtube.com/AdditionElle

 

 

 

 

Autor: Lucie Houdková