Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Erotika na plátně: Tento 40 let starý film strčí 50 odstínů do kapsy!

14. září 2017 | 06:00

Patříte mezi ty ženy, které propadly knihám o tajemném Christianu Greyovi a jeho specifickém vkusu v posteli? To není nic proti francouzskému filmu, který je také natočený podle knižní předlohy, a ta je stará dokonce sto let!

Asi kolem žádného filmu nepanovalo takové napětí z premiéry jako u Padesáti odstínů šedi – hlavně co se týče milostných scén. Především díky tomu, že hlavní hrdina trilogie, Christian Grey, má zálibu v technikách BDMS, které byly v knize popsány dost detailně a beze studu.

Po zhlédnutí ale přišlo trochu zklamání. Z plánovaného erotického filmu byla jen trochu peprnější romance! Nicméně v historii najdeme i mnohem odvážnější snímky. Jako je třeba film režiséra Erika Lipmanna Les onze mille verges z roku 1975. 

Vypráví o mladém bankéři, který není ve svém manželství příliš šťastný. Proto se nechává unášet fantazií při čtení knihy od Guillauma Apollinaira z roku 1907, která je plná sexuálních hrátek. Nahlédněte do galerie a přesvědčte se sama, že se toho režisér před 40 lety rozhodně nebál!

Autor: Lucie Houdková