Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Slavné hvězdy, které zemřely na předávkování. Víme, co je zabilo!

  • Fotografie

    Fotogalerie

    1 fotografie

    13. srpna 2017 | 06:00

    Známých osobností, které si před smrtí v krvi namíchaly pořádný koktejl jedů, je docela slušná řádka. Některým se povedlo předávkovat se léky, jiní sáhli po nelegálních drogách. Být slavným a v podstatě totálně ztratit soukromí je těžké a každý se s tím vypořádává jinak. Těmhle to bohužel nevyšlo.

  • Prince


    Prince
    Autor: profimedia
    Jedna z nejvýraznějších osobností hudební scény několika dekád Prince se předávkoval léky proti bolesti. Po operaci kyčlí měl bolesti, které tlumil fentanylem. Nadužíváním tohoto léku si oslabil imunitu a jedna přehnaná dávka léků ho bohužel zabila. V Princově případě to byla nešťastná náhoda, nikoli úmysl.

    Podívejte se na jednu z jeho písní:

    Video se připravuje ...
    Videoklip k písni When Doves Cry • VIDEO: youtube/Prince

  • Philip Seymour Hoffman


    Philip Seymour Hoffman
    Autor: profimedia
    Talentovaný herec Philip Seymour Hoffman, který má na svém kontě mnoho různých ocenění, mimo jiné i Oscara za hlavní roli ve filmu Capote, se předávkoval heroinem. Našel ho jeho kamarád – ještě s jehlou v paži. Doktoři ovšem zjistili, že v jeho krvi kromě heroinu kolovaly ještě i kokain, amfetaminy a léky na léčbu úzkostí.

  • Whitney Houston


    Whitney Houston
    Autor: profimedia
    Zpěvačka Whitney Houston, jejíž hlas a písně provázely mnoho z nás, byla valnou většinu svého života závislá na kokainu. To bohužel značně zamávalo s její kariérou. Našli ji v hotelovém pokoji v koupelně – utopenou ve vaně. Po předávkování kokainem dostala srdeční záchvat a utopila se. V krvi měla ještě prášky na nervy a marihuanu.

    Podívejte se na nahrávku z posledního zpěvaččina vystoupení:

    Video se připravuje ...
    Whitney Houston - poslední vystoupení před smrtí • VIDEO: /Youtube/

  • Amy Winehouse


    Amy Winehouse
    Autor: profimedia
    Do klubu sedmadvacetiletých, tedy slavných osobností, které zemřely v sedmadvaceti letech, se zařadila v červenci 2011 také britská zpěvačka Amy Winehouse. Její pohnutý osud, nešťastné zamilování se do muže, který ji svedl na scestí, a tragický konec talentované hvězdy byly zachyceny v dojemném dokumentu. Příčinou smrti byly otrava alkoholem a zástava srdce.

    Podívejte se na píseň, kterou nazpívala s Tony Bennettem:

    Video se připravuje ...
    V den Amyiných narozenin byl uveden nový videoklip s Tony Bennettem Body and Soul. • VIDEO: /Youtube/

  • Michael Jackson


    Michael Jackson
    Autor: profimedia
    Krále popu Michaela Jacksona snad ani není třeba představovat. Stopa, kterou na této planetě zanechal, je opravdu silná. Jeho tragická smrt nastala kvůli předávkování léky. Koktejl midazolamu, lidokainu, diazepamu a lorazepamu, který se po pitvě našel v jeho krvi, byl smrtelný. Doktor, který mu léky podal, byl odsouzen na čtyři roky vězení a byla mu odebrána licence.

  • Heath Ledger

    Heath Ledger
    Autor: profimedia
    Australský herec Heath Ledger byl idolem mnoha žen. Jeho klukovský úsměv lámal srdce. Byl to ale především velice talentovaný herec, který dokázal skvěle zahrát každou roli. Do kin právě míří dokument o něm. Nalezen byl ve svém newyorském bytě hospodyní. V žilách mu kolovaly oxykodon, hydrokodon, alprazolam, diazepam, temazepam a doxylamin. Předávkování léky prý byla nešťastná náhoda.

  • Marilyn Monroe

     

    Marilyn Monroe
    Autor: profimedia
    Krásná blondýnka, kterou i mnoho let po její nešťastné smrti ženy kopírují, byla nalezena ve svém domě předávkovaná barbituráty. Smrt Marilyn Monroe je do dnešních dní opředena různými záhadami. Přestože se herečka už předtím třikrát předávkovala, panuje podezření, že tento smrtelný pokus byl přičiněním někoho jiného. Herečka měla nepotvrzenou aféru s oběma bratry Kennedyovými. Přestože spolykala velké množství prášků, u její postele nebyla nalezena sklenička s vodou, kterou by k zapití jistě potřebovala, a pitva ukázala, že v žaludku nezůstaly stopy po prášcích. Vpravil do ní tedy drogy někdo nitrožilně? To se už asi nikdo dnes nedoví. V každém případě tomu bylo minulý týden přesně padesát pět let, co umřela.

Diskuse ke článku
.