Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Princezně Dianě by zítra bylo 56. Takhle vypadal její život!

30. června 2017 | 06:00

Zítra by britská princezna Diana oslavila teprve 56. narozeniny. Zavzpomínejte na postavu, která se nesmazatelně zapsala do srdcí lidí po celém světě. Všichni si však pamatují nejen její laskavost, ale i komplikované manželství a milenecké avantýry. 

Přestože život princezny Diany nebyl procházkou růžovým sadem, najevo to nikdy nedávala. Úsměv z jejího obličeje téměř nemizel a všichni si ji pamatujeme jako sebevědomou krásnou ženu a milující matku dvou synů. 

Ačkoli ona a princ Charles (68) na veřejnosti působili jako šťastný pár, jejich vztah nebyl perfektní, jak je známo. Brali se v roce 1981 a o 11 let později vyplulo na povrch, že královský pár žije odděleně. Oficiálně byli rozvedeni v roce 1996 a o rok později princezna zemřela následkem autonehody.

V jejich manželství figurovala "třetí osoba" – všem známá Camilla Parker Bowles (69). Charles se se svými city ke Camille příliš netajil a podle nových informací o jejich vztahu věděla Diana ještě předtím, než si Charlese vůbec vzala.

Novinář Andrew Morton, který napsal knihu Diana: Její pravdivý příběh (1992), získal autentické nahrávky od Diany. V současné době chystá rozšíření knihy k jejímu 25. výročí od vydání a na britském webu Daily Mail nyní vycházejí úryvky, ze kterých mrazí.

V jednom z nich nedávno vyšlo, že  Diana ve vztahu s Charlesem nebyla šťastná už od začátku. V nahrávce Diana říká, že se s Charlesem ošklivě pohádali ještě předtím, než proběhla svatba. Bylo to kvůli tomu, že Diana zaslechla, jak Charles do telefonu říká Camille, že cokoliv se stane, vždycky ji bude milovat. 

Poté ještě našla u prince Charlese na zakázku vyrobený náhrdelník, který Charles nechal zhotovit pro Camillu. A to se stalo dva týdny před svatbou. Ale na to, aby svatbu odvolala, bylo už pozdě. Zasnoubili se v únoru a brali se v červnu a stres z toho období se na Dianě hodně podepsal. Spouštěčem bulimie, se kterou Diana bojovala dobrých deset let, byla Charlesova poznámka o jejím pasu, že "je tam trochu oplácaná". Jeho "utajovaný" vztah s Camillou tomu nepřidal. "Byla jsem zoufalá, zoufalá," říká Diana v nahrávce.

Podívejte se rozhovor s princeznou Dianou a Charlesem před jejich svatbou:

Video se připravuje ...
Rozhovor s princeznou Dianou a Charlesem před jejich svatbou • VIDEO: Youtube.com

Autor: luh