Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Chtěla spáchat sebevraždu, ale začala psát a dnes vydělává miliony

Mladá spisovatelka si prošla peklem.
9. dubna 2017 | 06:00

Příběh slavné spisovatelky, která svými knihami dobyla srdce celého světa, nebyl psán od začátku tak růžově. Musela si projít opravdu těžkými životními etapami, které nakonec překonala, protože se nevzdala svého snu. Přestože chtěla v jeden okamžik skoncovat se životem, dosáhla životního snu.

Dětství si prožila šťastné, chtěla se stát spisovatelkou už od malička. V sedmnácti ji vyhodili ze školy, ale nenechala se odradit. Mezi dvacátým a třicátým rokem života přišly ty nejtěžší zkoušky. Nejdříve jí zemřela maminka na roztroušenou sklerózu, potom potratila své první dítě. Vdala se za muže, se kterým prožila několik let domácího násilí. Přesto se jí narodila dcera Jessica.

Video se připravuje ...
Příběh spisovatelky, kterou dnes zná celý svět • VIDEO: shutterstock/ccmixter.org(Ramblinglibrarian)

Ve třiceti letech byla svobodnou matkou žijící na podpoře a její první kniha byla odmítána vydavatelstvími. Byla zoufalá a přemýšlela o sebevraždě. Psaní jí ovšem zachránilo život a věci se začaly obracet k lepšímu. Vydala svou první knihu a v pětatřiceti už měla na svém kontě knihu čtvrtou a byla zvolena autorkou roku.

Ve dvaačtyřiceti se prodalo jedenáct milionů výtisků její nové knihy v první den, kdy přišly na trh. Už možná tušíte, že ta žena je J. K. Rowlingová. Její Harry Potter vydělává biliony ročně. Ponaučení, které si každý z nás může z jejího příběhu vzít k srdci, je to, že bychom se nikdy neměli vzdávat svých snů, protože když pro to něco uděláme, vyplatí se to!