Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Aneta Langerová poprvé ve filmu. Přijde v něm o hlavu

Video se připravuje ...
Aneta Langerová v roli ruské básnířky
VIDEO: facebook
4. dubna 2017 | 12:00

Proslýchá se, že zpěvačka Aneta Langerová (30) nedávno ukončila vztah se svou dlouholetou přítelkyní režisérkou Olgou Špátovou. Místo ní jí do života vkročila jiná režisérka, a to Marta Nováková (42), avšak pouze po pracovní stránce. Aneta Langerová si totiž zahrála v jejím novém filmu o básnířce Anně Barkovové. Tu herečka ztvárnila. 

Celý film je pojmenován po jedné ze sbírek básní Anny Barkovové: Osm hlav šílenství. Život ruské básnířky rozhodně nebyl žádná procházka růžovým sadem. V životě strávila více než dvacet let v sovětských gulazích a další roky pak byla ve vyhnanství. Bylo to pro ni tak hrozné, že dokonce žádala ministra vnitra o trest smrti – raději to než být zavřená v pracovním táboře. Nikdy jí však nevyhověli. Spisovatelka nakonec zemřela v roce 1976, ve věku 75 let.

Video se připravuje ...
Jak se natáčelo Osm hlav šílenství • VIDEO: youtube

Aneta Langerová měla původně nazpívat jen úvodní píseň, ale režisérka Marta Nováková ji přesvědčila, aby se ujala hlavní role. Natáčelo se opravdu dlouho, začalo se totiž již v roce 2012. Aneta byla nejdříve velice nervózní, ale postupně se snažila pochopit hlavní hrdinku a s pomocí Marty prý nakonec uvěřila, že roli zvládne. Natáčení si nakonec velmi užívala.