Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Čím moderátor rozplakal Meryl Streep? Měla šaty od Ivanky Trump?

Meryl Streep si zasloužila potlesk vestoje a rozplakala se dojetím
27. února 2017 | 12:30

Meryl Streep (67) je v současné době zřejmě nejvýraznější hollywoodskou herečkou. Nebo také, jak nedávno prohlásil prezident USA Donald Trump, "nejvíce přeceňovanou". To si ale každopádně filmová akademie ani svět stříbrného plátna nemyslí. A tak se krásná Meryl dočkala letos své dvacáté nominace na Oscara a potlesku vestoje od celého sálu.

Kromě toho, že je Meryl skvělá herečka, nebojí se také veřejně vystoupit se svým názorem. A právě to je trnem v oku současnému prezidentu Spojených států amerických Donaldu Trumpovi, kterého Meryl před volbami častokrát kritizovala. A také otevřeně vyjádřila svou podporu jeho soupeřce Hillary Clinton.

Nebyl by to Donald Trump, kdyby se Meryl Streep svým způsobem nepomstil a v jednom ze svých mnoha twitterových příspěvků ji neoznačil za "nejpřeceňovanější herečku Hollywoodu". Stejně jako mnohokrát, i v tomto případě ovšem Trump šlápl vedle. Pokud lze totiž Streep z něčeho obviňovat, rozhodně to není nedostatek hereckého talentu.

Trumpova nemístná poznámka se stala tématem i letošních Oscarů a ironicky ji na adresu Meryl Streep zopakoval moderátor slavnostního večera, americký komik Jimmy Kimmel, který zmínil, že ze všech skvělých hereček Hollywoodu je skvělé mít v sále zrovna tu, která svůj talent mnohokrát prokázala ve všech svých "přeceňovaných" a "naprosto neinspirativních" rolích. Nakonec Meryl vyzval, aby se postavila a vychutnala si "absolutně nezasloužený" potlesk publika, které herečku ocenilo bouřlivými ovacemi vestoje.

Reakce herečky, která letos obdržela již dvacátou oscarovou nominaci, byla vskutku dojemná – hvězda stříbrného plátna se s úsměvem rozplakala. To ale nebylo od ironického komika všechno, neodpustil si ještě jednu poznámku adresovanou róbě Meryl Streep a rodině Donalda Trumpa: "Krásné šaty, mimochodem. Ty máte od Ivanky?" Tmavě modrý outfit však samozřejmě pochází z dílny velikána módního průmyslu Ellie Saaba.

Video se připravuje ...
Meryl Streep si zasloužila potlesk vestoje a rozplakala se dojetím • VIDEO: youtube.com/bpž

Ze svých dvaceti nominací získala Meryl Streep zlatou sošku Oscara celkem třikrát: za filmy Kramerová vs. Kramer, Sophiina volba a Železná lady. Letos byla nominována za hlavní ženskou roli ve filmu Božská Florence. Cenu v této kategorii ale získala její herecká kolegyně Emma Stone za snímek La La Land.

Jak šel čas s Meryl Streep? Podívejte se v naší fotogalerii:

Autor: brig