Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Baculka na Miss Universe? Zastala se jí XL modelka Ashley Graham! Je podle vás při těle?

1. února 2017 | 06:00

Kanaďanka Siera Bearchell (23) k sobě přitáhla pozornost coby finalistka soutěže Miss Universe na Filipínách. Důvod? Její plnější tvary, které na tomto klání nebývají k vidění. Je to snad začátek revoluce v soutěžích krásy? 

Dívky na světové soutěži krásy vždy splňovaly přísná kritéria týkající se postavy, která Siera Bearchell (23) nesplňuje. A někteří jí to nezapomněli připomenout.

Kromě rýpavých komentářů na svých profilech na sociálních sítích si zažila krušnou chvilku ještě před finálovým večerem. Na tiskové konferenci dostala otázku: "Jaké je to být o tolik... větší než ostatní soutěžící?" Vážně?!

Tato otázka pobouřila i modelku Ashley Graham (28), která se finálového večera na Filipínách osobně účastnila a byla zákulisní hostitelkou pro soutěžící. "Mým snem je to, aby všechny ženy různých typů postavy mohly soutěžit a vyhrávat na Miss Universe, a ne to, aby se probírala jejich váha, což je ta nejabsurdnější věc," řekla Ashley.

Video se připravuje ...
Medailonek Siery Bearchell na Miss Universe 2016 • VIDEO: Youtube.com/BPŽ

Přestože má Siera výraznější ženské křivky, které nejsou v této soutěži obvyklé, umístila se v soutěži v nejlepší devítce, a to z více než osmdesátky soutěžících! "Chci změnit pohled na krásu. Mám vizi, ve které ženy z celého světa budou vědět, že pravá krása a sebeúcta začínají uvnitř. Nehledě na náš věk, pohlaví, rasu, prostředí nebo osobní názory budeme jedna druhou podporovat v tom, abychom se cítily dobře ve své kůži," vzkazuje Siera na svém Instagramu jako odpověď rýpalům.

Korunku si z finále sice odnesla Francouzka Iris Mittenaere, ale pomyslnou korunu za "pozitivní vnímání těla" si odnesla právě Siera, i za pomoci Ashley Graham. 

Co si myslíte, je opravdu při těle? Nebo prostě má - narozdíl od ostatních hubených dívek alespoň nějaké ženské křivky? 

Autor: luh