Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ivana Trump: Holka z Gottwaldova, která dobyla svět

22. listopadu 2016 | 14:00

První manželka nového amerického prezidenta Donalda Trumpa toho má za sebou hodně. Původem je z Gottwaldova, přes kariéru na lyžích se Ivana Trump, rozená Zelníčková, dostala až mezi americkou smetánku. A tam už zůstala, ačkoli se s multimiliardářem už dávno rozvedla. 

Jako lyžařka se Ivana Trump v 70. letech minulého století moc neproslavila, ale i místo náhradnice u české reprezentace jí pomohlo k cestám na Západ a nakonec i k emigraci. Dívka původem z Gottwaldova se usadila v New Yorku, kde se později seznámila s Donaldem Trumpem. Svatba byla v roce 1977, rozvod přišel v roce 1992.

Mimochodem – nebyl to Ivanin první sňatek. Úplně prvním manželem byl rakouský lyžař Alfred Winklemeier, pár spolu vydržel v manželství pouhé dva roky. 

Video se připravuje ...
Ivana a Donald v reklamě na pizzu • VIDEO: youtube.com_ Las Vegas Time Machine /BPŽ

Po rozvodu s Trumpem strávila bývalá modelka a pozdější podnikatelka – v roce 1990 byla mimo jiné vyhlášena hoteliérkou roku – celé roky po boku mnohem mladšího milence Rossana Rubicondiho, kterého si nakonec v roce 2008 vzala. Ani s ním už dnes není.

Vždy zářivě blonďatá Ivana s typickým drdolem na hlavě má celkem tři děti s Donaldem Trumpem: Donalda Johna juniora, Ivanku a Erika. Zároveň je osminásobnou babičkou. Mluví pěti jazyky a momentálně se o ní v Česku mluví z toho důvodu, že projevila zájem o to, stát se zde americkou velvyslankyní. 

Autor: red