Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Ashley Graham: Každá dívka může být Barbie. Jako já!

19. listopadu 2016 | 06:00

Která holčička by nechtěla vypadat jako panenka Barbie? Jenže ještě nedávno to znamenalo, že by musela mít úplně nepřirozené proporce. Teď je to jinak. Vypadat jako ikonická panenka už nemusí být zdraví nebezpečné. Mattel totiž představil panenku inspirovanou plus size modelkou Ashley Graham.

Žádný extrémně úzký pas, nohy až do nebes a ruce jako párátka. Plná prsa, kypré boky, stehna, ze kterých se podlomí nohy kdejakému muži. To vše zakryto černými mini. Světoznámá panenka Barbie má nový model – inspirovaný plus size modelkou Ashley Graham. 

Bujné křivky hýbou světem hraček

Panenka, která je známá hlavně nerealistickým vzorem krásy, má nyní proporce jako normální žena. To byl i jeden ze záměrů, proč vůbec Barbie Ashley Graham vznikla. Má podpořit kladné vnímání ženského těla bez ohledu na to, jak moc bujné křivky ho zdobí. 

Jedna z nejznámějších plus size modelek, která byla oceněna časopisem Glamour jako žena roku, si myslí, že takto realisticky vypadající panenka může pomoci malým holkám s jejich sebevědomím. "Jestli bych své tělo vnímala jako malá lépe, kdybych si hrála s panenkami, které takto vypadají? Že bych se dívala jinak na svá stehna, kulaté bříško a paže? Určitě," řekla Ashley Graham.

Ashley Graham má svoji panenku Barbie.
Autor: Profimedia.cz

Motivace pro další generace

Samozřejmě doufá, že zástupy dívek to budou vnímat stejně. "Teď může každá vypadat jako panenka Barbie. Už to není nereálné," raduje se topmodelka. Panenka je její věrná kopie, a to nejen co do tělesných proporcí, ale i oblečení, které má na sobě.

Není to ale první "panenková revoluce", kterou Barbie zažívá. Letos na jaře firma předvedla kolekci nových kamarádek, které jsou různě vysoké, jsou odlišných etnik, mají různé barvy vlasů nebo takové oblečení, které už není jen o vysokých podpatcích. Ashley Graham také není první známou osobností, jejíž krása je otisknuta do plastu. Svou panenku má i zpěvačka Zendaya.

Video se připravuje ...
Nová panenka Barbie podle Ashley Graham. • VIDEO: Youtube/BPŽ