Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Nejkrásnější mladé modelky Čech a Slovenska: Natáčeli jsme i v zákulisí

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič
1. září 2016 | 12:59

Letos je to přesně pětadvacet let, co si začala agentura Elite v Čechách a na Slovensku vybírat ta nejkrásnější česká děvčata, která tak potom dostala šanci uchytit se ve světovém modelingu. Také letošní ročník Schwarzkopf Elite Model Look už zná své vítěze, kteří se rozletí do světa na zkušenou.

Moderátorské role se letos ujal Jakub Prachař a měl po Leoši Marešovi, který moderoval předchozí ročníky, trochu nevýhodu. Ať už je Leoš jaký chce, nedá se mu totiž upřít smysl pro humor a pohotovost. Jakubův výkon nebyl nijak třeskutě vtipný, ale nezklamal. O hudební program se postarala zpěvačka Emma Drobná a jedno číslo si hodila i "blbá blondýna" Iva Pazderková. Také v publiku sedělo několik dalších celebrit, mezi nimi Jitka Schneiderová, Leoš Mareš s Monikou Koblížkovou nebo Jakub Hejlík s manželkou. Nechyběla ani manželka moderátora Agáta Hanychová.

Video se připravuje ...
Podívejte se do zákulisí příprav • VIDEO: Gabriela Röhrichová

Finalistky se nejvíce děsily toho, že spletou choreografii nebo zakopnou či si zvrtnou nohu v botách na vysokém podpatku. Jak řekl Jakub Prachař: „Modelky jsou jediný druh lidí, který se učí chodit dvakrát za život.“ Naštěstí k žádné takové nehodě nedošlo. Letos opět soutěžili i chlapci. Překvapením večera bylo vyhlášení vítězky za Ukrajinu, kterou se stala Alina Dementieva. Novými vítězi za Českou republiku se stali dcera exministra Jana Tvrdíková (15) a Jakub Čeřovský (18). Alice Niedelská (17) a Robert Haborák (17) pak za Slovenskou republiku.