Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dnes by Lady Diana slavila 57. narozeniny! Jaká by byla tchyně?

1. července 2018 | 06:00

Princ William v jednom z rozhovorů řekl, jak ho mrzí, že jeho matka nikdy nebude mít možnost poznat jeho báječnou manželku Kate. To stejné určitě také mrzí jeho bratra Harryho, který by ji rád představil svou Meghan. Vztahy tchyní se snachami ale nebývají vždy procházkou růžovým sadem. Jak by se asi této role zhostila Diana?

Stejně jako Velká Británie zbožňovala Dianu, tak miluje nyní vévodkyni Kate a rychle si zamilovala Harryho manželku, dnes už vévodkyni Meghan. Je proč. Obě se své role zhostily s grácií, a přestože od smrti jejich tchyně uplynulo už dlouhých jednadvacet let, na matku svých manželů nezapomínají. O tom jsme se mohli přesvědčit na nedávné královské svatbě, kdy Harry s Meghan uctili její památku hned v několika bodech. Kate je zase známá tím, že často obléká podobné kousky jako její tchyně. 

Není pochyb, že by Diana své snachy milovala. Když už pro nic jiného, tak jen kvůli tomu, že si oba její synové našli lásky svého života a jsou šťastní. Právě láska a zamilovanost jsou to, na co si Diana vždy potrpěla a čeho se jí od prince Charlese příliš nedostávalo. 

Kate velmi brzy pochopila, že jít v Dianiných šlépějích je to nejlepší, co pro svou popularitu a pro oblíbenost královské rodiny mezi lidmi mohla udělat. Na rozdíl od Diany ale nemá její ohnivou povahu a chová se jako rozená princezna. Vždy dokonale upravená, s perfektním úsměvem a přesně taková, jak to od ní svět očekává. Proto ji nemilují jenom lidé, ale také princ Charles a královna Alžběta

Pravdou ale je, že samotní členové královské rodiny Dianu nikdy nemilovali tak, jako milují Kate, a mnoho věcí jí vytýkali. Těžko říct, jak snadno by se s touto skutečností smířila samotná Diana, jak moc by ji mrzelo, že zatímco ona se ve svém manželství cítila nemilovaná, William Kate v podstatě nosí na rukou. 

Za ty roky vyrostl v sebevědomého a moudrého muže, vzorného manžela a milujícího otce. Je připraven stát se jednoho dne králem Anglie a zároveň se snaží, aby jeho tři děti vyrůstaly jako běžné děti. "Rád bych znal její názor. Přál bych si, aby poznala Catherine a viděla, jak děti vyrůstají. Je mi líto, že ji nikdy nepoznají," uvedl v jednom rozhovoru William.

Šťastná by určitě byla také z manželství jejího mladšího syna. Už jen proto, že se Harry díky Meghan usadil a jde na něm vidět, že je s ní opravdu šťastný. Přestože přivodil královské rodině mnoho vrásek, britský národ jej miluje právě pro jeho upřímnost a bezprostřednost, kterou nejspíš zdědil právě po své matce. "Vím, že máme mnoho společného. Chci dělat všechno proto, aby na mě byla pyšná. Celý život se o to budu snažit," řekl Harry. 

O tom, jak by to bylo doopravdy, můžeme jen spekulovat. Každopádně si myslíme, že by princezna Diana své snachy milovala už jen z toho důvodu, že si je její synové vybrali z opravdové lásky a ne proto, že museli. Dá se předpokládat, že podle toho, jak své syny vychovala, dokázala by je také v dospělosti "vypustit do světa" a místo zlé tchyně by s chutí nastoupila do role milující a rozmazlující babičky. Bohužel se to už nikdy nedozvíme.

Fotomontáž princezny Diany sklánějící se nad malou Charlotte na jejích křtinách
Autor: archiv Blesku, Profimedia

Autor: brig, Aneta Valešová