Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tom Hanks slaví šedesátku: Nikdy nebyl idolem, ale vždycky jsme ho milovaly!

9. července 2016 | 06:00

Úspěšný, spořádaný, bez skandálů, šťastně ženatý už 28 let, dva Oscaři... O kom je řeč? O oblíbeném trosečníkovi, který slaví tento víkend jubileum!

Jeden z nejvíce vydělávajících herců Hollywoodu slaví dnes šedesátku. Na svém účtě má nespočet hereckých úspěchů, jejichž třešničkou na dortu jsou čtyři Zlaté glóby a dva Oscaři, které dostal hned dva roky po sobě: za filmy Philadelphia a Forrest Gump.

Na podzim do kin přichází nový film Sully: Zázrak na řece Hudson. Nezahrál si nikoho menšího než opravdového hrdinu: kapitána letadla Chesleyho Sullenbergera, kterému se podařilo nouzově přistát na řece Hudson.

Nedaří se mu však jen v kariéře, ale i v osobním životě. Tom Hanks se zdá být dokonalým!

Už 28 let je ženatý s herečkou Ritou Wilson a spolu mají dvě děti. Další dva potomky má herec z předcházejícího manželství se Samanthou Lewes.

Minulý rok byl pro manželskou dvojici velice těžký, Rita onemocněla rakovinou prsu. Vyhrála nad ní a přiznala, že netušila, že něco takového může jejich vztah ještě víc stmelit.

Tom také bojuje s nemocí, a to s cukrovkou druhého typu. Říká, že za tím stojí jeho příšerná strava. Diagnostikována mu byla v roce 2013, ale dle lékařů je šance, že se nemoci úplně zbaví, pokud bude dodržovat zdravou stravu. "Byl jsem naprostý idiot. Myslel jsem si, že se vyhnu nemoci tím, že si k cheeseburgeru nedám housku. No, chce to trochu víc snahy," řekl herec pro Radio Times.

Autor: red