Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Adina Mandlová zemřela před 25 lety: Podívejte se, jak byla nádherná!

16. června 2016 | 06:00

Je to dnes přesně dvacet pět let ode dne, kdy zemřela jedna z našich nejkrásnějších prvorepublikových hereček Adina Mandlová. Zanechala po sobě významnou stopu, protože i dnes si ji lidé pamatují a je mnoho žen, které stále touží vypadat a působit tak žensky a sexy jako tahle herečka.

Adina Mandlová neměla lehké dětství, protože její milovaný otec, který ji zahrnoval veškerou pozorností, zemřel, když byla ještě hodně malá. Zůstala sama se zoufalou matkou. Ta léčila své bolavé srdce v náručích milenců a svou dceru nakonec poslala do francouzského penzionátu, kde otěhotněla. Dítě nikdy nedonosila, šla na potrat a z penzionátu byla vyloučena za nevhodné chování.

Začala se věnovat herectví a stala se z ní zářící hvězda stříbrného plátna třicátých let. Bohužel pod vší tou slávou a úspěchem byla jen normální žena, se kterou se osud nemazlil. Trpěla depresemi, kvůli nešťastné lásce chtěla spáchat sebevraždu, nejlepší kamarádka jí přebrala milence, a když konečně našla lásku a otěhotněla, narodilo se jí mrtvé dítě.

Po válce byla Adina zatčena a obviněna z kolaborace. Pro nedostatek důkazů byla nakonec propuštěna, ale stala se vyvrhelem a jako herečka skončila. Proto se rozhodla odcestovat do Anglie, kde se během svého pobytu stihla třikrát vdát. Po návratu do Čech v roce 1966 zjistila, že velká herecká pauza ji naprosto odřízla od stříbrného plátna. Odstěhovala se tedy se svým posledním manželem na Maltu a později do Kanady.

Píše se rok 1990 a Adina Mandlová se ve svých 80 letech vrací do Československa. O rok později, přesně 16. června, umírá.