Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kate se poprvé nechala nafotit! Za svůj outfit ale sklízí nemilosrdnou kritiku

2. května 2016 | 12:30

Vévodkyně Kate se na titulce časopisu objevila samozřejmě mnohokrát. Nikdy ale nešlo o unikátní focení, ke kterému by sama svolila. Teď se to ale změnilo a miláček Británie i celého světa vévodkyně Kate se poprvé objevila v roli modelky pro legendární ženský magazín Vogue.

Ke své premiéře v roli modelky si Kate samozřejmě nevybrala nic menšího než být otisknuta na obálce jubilejního stého vydání britského magazínu Vogue, které vychází v červnu.

Pokud byste ovšem čekali velikou královskou okázalost a velkolepou róbu, byli byste na omylu. Kate se totiž – se skromností sobě vlastní – nechala nafotit v hnědém saku, s bílou halenkou a v khaki klobouku. Vypadá tak, jako by si na focení právě odskočila z procházky s královskými dětmi v jednom z anglických lesů.

Přestože košile i sako nejsou samozřejmě z běžného řetězce, ale obě věci se pyšní luxusní britskou módní značkou Burberry, jediným opravdu výrazným prvkem obálky je, kromě úsměvu samotné vévodkyně, zásnubní prsten s modrým safírem, který Kate zdědila po matce prince Williama – princezně Dianě.

Ostatně Diana sama se také několikrát objevila na titulní stránce magazínu Vogue, takže i v tomto případě jde Kate v jejích šlépějích. A právě s obálkou, kterou v roce 1991 pro britský Vogue nafotil legendární francouzský fotograf Patrick Demarchelier, je Kate dnes velmi kriticky srovnávána.

"Titulka z roku 1991 transformovala Dianu do podoby naprosté bohyně: sebevědomé, s rozpustilým krátkým sestřihem. Vedle toho pak stojí Kate v nudném saku, které jsme viděli už stokrát, bílé košili a klobouku, který by si měla na hlavu narazit spíše Camilla," kritizuje obálku významná britská novinářka Liz Jones.

Titulka chystaného jubilejního čísla s Kate je velmi kriticky srovnávána s tou, na které se v roce 1991 objevila princezna Diana
Autor: vogue

"Její outfity sledují média a kopírují ženy po celém světě od momentu, kdy se poprvé objevila po boku budoucího britského panovníka. Nikdy jsme nebyli zklamaní. V tomto případě se ale vznešená krása a elegance proměnily v parodii Meryl Streep z filmu Vzpomínky na Afriku," píše na svém webu britský deník Daily Mail.

Editor britského Vogue Alex Shuman se ale hájí, že magazín chtěl ukázat vévodkyni Kate v její přirozenosti – tedy jako mladou sebevědomou ženu, která zbožňuje přírodu. I přesto se ale nedá popřít, že Kate je především manželka budoucího britského panovníka a jako taková patří spíš na palácové bankety a charitativní akce než do stodoly.

Co si myslíte vy? Vidíte Kate raději v krajkách a hedvábí, nebo v khaki saku a klobouku?

Autor: brig