Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

10 celebrit, které dopadly podobně jako Prince: Koho zabily drogy a léky?

  • Muk, Prince, Monroe
    22. dubna 2016 | 13:30

    Hvězdná kariéra a s ní spjatý stres. Nejedna celebrita kvůli depresím a přetíženosti sáhla po drogách, lécích a alkoholu. Naposledy zemřel legendární Prince, který byl údajně také závislý. Seznam těch, kteří omamným látkám podlehli, je ale mnohem delší.

  • Prince

    Zemřel americký zpěvák Prince (†57)
    Autor: Reuters, EPA, ČTK
    Svět včera opustila další legenda: Prince. V 57 letech zemřel zpěvák a sexsymbol, který zářil především v 80. letech. Kolem příčiny jeho smrti jsou zatím pouze spekulace a dohady, ale údajně byl zpěvák závislý na opiátech.
  • Elvis Presley

    Elvis Presley - jeho začátky
    Autor: en.wikipedia.org
    Král rock´n´rollu nikdy nezemřel, pouze se skrývá a čeká na comeback. To je verze poměrně velké skupiny lidí. Ti druzí se přiklánějí k teorii, že se ve svém domě předávkoval drogami, na kterých byl už dlouhou dobu závislý. Před 38 lety tak svět showbusinessu přišel o legendárního zpěváka a tanečníka. 
  • Michael Jackson

    Michael Jackson je už podruhé nejlépe vydělávající celebritou od své smrti.
    Autor: Reuters
    O králi popu se dobře vědělo, že má pro léky slabost. To se mu také v roce 2009 stalo osudným. Předávkoval se lékem Propofol a za jeho smrt byl odsouzen jeho lékař, který mu údajně velké množství léku předepsal.
  • Amy Winehouse

    964622:gallery:true:trueZpěvačka s jedinečným hlasem se potýkala s depresemi, závislostí na alkoholu a drogách. Závislost byla provázena nemocemi, a to vše také nakonec stálo za její smrtí. V roce 2011 zemřela, a zapsala se tak do Klubu 27. To je skupina hudebníků, kteří zemřeli ve věku 27 let.
  • Kurt Cobain

    Cobain dorazil na focení a hned se mu chtělo zvracet.
    Autor: Jesse Frohman
    Také člen Klubu 27. Zpěvák z americké skupiny Nirvana, muž, který okouzloval svým hlasem i vzhledem. Jako to bylo u velkého množství slavných, i jeho kariéru provázely drogy, konkrétně heroin. V roce 1994 byl nalezen s heroinem v krvi a prostřelenou hlavou.
  • Jim Morrison

    Zemřel i zakládající člen The Doors, klávesista Ray Manzarek (první zprava: frontman skupiny Jim Morrison)
    Autor: ČTK, Reuters
    Další frontman kapely, další z Klubu 27. Raketový vzestup své kapely The Doors nezvládl a stal se závislým na alkoholu a především heroinu. Tím se také v roce 1971 předávkoval ve vaně.
  • Jimi Hendrix

    Jimi koncerty vždy prožíval.
    Autor: ČTK
    Říká se, že je nejlepším kytaristou všech dob. I on nezvládl svou slávu a v přelomovém věku 27 let zemřel. Údajně se zadusil zvratky po požití velkého množství alkoholu a tablet na spaní.
  • Marilyn Monroe

    2680722:gallery:true:trueKrálovna Hollywoodu, herečka, módní ikona a zpěvačka zemřela v šestatřiceti letech na předávkování léky. Kolem její smrti je plno spekulací a ani dnes se neví, jestli si léky vzala sama, nebo ji někdo zavraždil.
  • Heath Ledger

    Patrick Verona
    Autor: Touchstone Pictures
    Šokující smrt amerického herce, který ztvárnil slavného Jokera. Přízeň dívek si získal ve filmu Zkrocená hora, kde si zahrál homosexuála. Od té doby byl považován za jednoho z nejhezčích herců. V roce 2008 byl ale nalezen mrtev v hotelovém pokoji, kde se předávkoval léky na spaní. Po smrti ještě získal sošku Oscara im memoriam právě za roli Jokera v Temném rytíři.
  • Whitney Houston

    Role v osobním strážci je navždy spojila.
    Autor: Profimedia.cz
    I Will Always Love You – píseň z filmu Bodyguard, kterou zná celý svět. A s ní i neuvěřitelnou zpěvačku s jedinečným hlasem. Houston je v Guinnessově knize zapsána jako nejoceňovanější umělkyně. V roce 2012 ji nalezli stejně jako Jima Morrisona předávkovanou léky a drogami ve vaně.
  • Petr Muk

    Petr Muk posmrtně dosáhl v anketě na 7. místo.
    Autor: archiv Blesku
    Léky se staly osudnými i českému zpěvákovi Petru Mukovi. Tato příčina nebyla nikdy oficiálně potvrzena, ale obecně se ví, že Muk trpěl depresemi, a proto podléhal lékům a alkoholu. Právě tato kombinace ho údajně také usmrtila. 

Autor: vd
Diskuse ke článku
.