Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

4 biatlonistky, 4 živly: Gábina oheň, Veronika země, Eva voda a Lucie vítr. Za co je obdivujeme?

  • České biatlonistky Eva Puskarčíková, Lucie Charvátová, Gabriela Soukalová a Veronika Vítková se radují ze druhého místa ve štafetě SP v Anterselvě
    7. března 2016 | 06:00

    Čtyři ženy ve štafetě, čtyři živly. Gábina Soukalová má energii ohně, Veronika Vítková zase klid a sílu země. Eva Puskarčíková přizpůsobivost a sílu vody a Lucie Charvátová nadšení a rozlet větru. Zdá se, že dohromady tvoří dokonalý tým. Každá z nich má své přednosti, každá z nich ale i své slabiny. A proto je zbožňujeme, proto je obdivujeme a proto jim tak strašně fandíme. V čem jsou pro nás vzorem a za co si jich vážíme?

  • Gabriela Soukalová

    "Představovala jsem si, že jedu trénink," řekla po vítězství ve sprintu Gabriela Soukalová
    Autor: Petr Slavík/Český biatlon

    Gabriela Soukalová je naší oblíbenkyní už od začátku. Kromě toho, že v letošní sezoně podává naprosto perfektní výkony a je jen krůček od vítězství Světového poháru, si jí vážíme i jako člověka. Oceňujeme především to, že se stále usmívá, a dokáže tak člověka za obrazovkou nabít neuvěřitelným množstvím pozitivní energie. Dokáže pobavit i pořádně znervóznit svými občasnými přešlapy. Zapomenutá hůlka, nestíhání startu nebo slavnostního ceremoniálu, to už ke Gábině zkrátka patří. A je to dobře! Ukazuje tím totiž divákům, že i vrcholoví sportovci jsou jen obyčejní lidé, kteří nejsou bezchybní. Gabča je pozitivní motivací pro tisíce lidí.

  • Veronika Vítková

    Spokojená Veronika Vítková v cíli sprintu na MS. Bez chyby na střelnici dojela sedmá.
    Autor: Petr Slavík/Český biatlon
    Kdyby měl člověk charakterizovat Veroniku Vítkovou dvěma slovy, řekl by: klidná síla. Její kolegové by možná dodali ještě: vždy perfektně připravená. Perfekcionistka. Navenek rozhodně nepřekypuje emocemi. Vždycky se lehce usmívá, i když vítězí, i když má nějaký ten "výbuch". O to víc to ale řeší uvnitř sebe a v hlavě. Dokáže na sebe vzít pěknou nálož odpovědnosti. Dokáže se vyrovnat i s tím, když "to nedopadne", a ještě umí o svých nepovedených položkách dát rozhovor do televize. Ohromná vnitřní síla. Nic víc, nic míň.
  • Eva Puskarčíková

    Eva Puskarčíková má na světovém šampionátu zdravotní problémy
    Autor: Barbora Reichová (Sport)
    Pro některé může být Eva Puskarčíková nejméně výrazným článkem holčičí biatlonové sestavy. Pro nás je to velká bojovnice, která nám v budoucnu ještě rozhodně ukáže, co v ní je. Její výkony jsou občas jako na houpačce, ale každý pád ji ještě více nakopne, a to je přesně ten přístup, který by podle mě měl mít nejen každý sportovec, ale i každý člověk. Co tě nezabije, to tě posílí! A Eva je důkazem.
  • Lucie Charvátová

    Lucie Charvátová při druhé střelbě ve štafetě udělala na druhé položce pět chyb, což znamenalo dvě trestná kola
    Autor: Petr Slavík/Český biatlon
    Lucie Charvátová se biatlonu věnuje teprve třetí rok, a už si v letošní sezoně zkouší rovnou nejvyšší Světový pohár. Mezi ostřílené závodnice doslova vlítla. A zírali nejen všichni kolem, ale hlavně i ona sama – jak na své úspěchy, tak na své propadáky. Svým rychlým během zvedá tep soupeřkám, svou nevyrovnanou střelbou zase divákům a trenérům. Sympatické ale je, že sama ví, že nic není zadarmo a že je před ní ještě moře práce. Nespoléhá na štěstí a talent, ale na tvrdou dřinu – jak na střelnici, tak na trati.

    Sledujte český tým na MS v biatlonu 2016 a držte palce Soukalové a dalším biatlonistům!

Autor: is, Anz
Diskuse ke článku
.