Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Monika Lewinsky na večírku po Oscarech: Nespravedlnost, Clintonovi se nic nestalo

29. února 2016 | 08:00

Monika Lewinsky sice nebyla nominovaná na Oscara, ale přesto se ukázala na jednom z největších rautů, které v Hollywoodu vypuknou po předávání cen. Promluvila o tom, že už nechce mít nic společného s Billem Clintonem, protože jí aféra s ním zničila život. Sama se věnuje kampaním proti šikaně a zneužívání. 

Mezi nejopulentnější večírky po předávání filmových Oscarů patří párty magazínu Vanity Fair, kde se scházejí nejlepší herci a herečky a spousta významných osobností. Některé přijdou rovnou z předávání cen v róbách z červeného koberce, jiné se stihnou převléknout do něčeho pohodlnějšího, aby mohly slavit až do rána. Letos na seznam VIP hostů patřila i Monika Lewinsky, někdejší stážistka z Bílého domu, o které se dodnes mluví jako o té, která svedla prezidenta Billa Clintona. 

Na večírku se Monika Lewinsky neobjevila náhodou, už dva roky do magazínu přispívá jako externistka svými esejemi. První, kterou pro Vanity Fair napsala v červnu 2014, se týkala, jak jinak, kauzy Clinton. Jmenovala se Hanba a přežití, a dokonce byla nominována na novinářské ocenění. A ani tentokrát se rozhovoru na téma románku s tehdejším prezidentem Billem Clintonem nevyhnula.

Chci svůj příběh zpátky

Přítomným novinářům se svěřila, že chce konečně po 18 letech opět chodit s hlavou vztyčenou a ve svém příběhu najít význam pro svůj budoucí život, který chce žít naplno. Tato slova se neliší od těch, která zveřejnila i ve svém prvním článku: „Chtěla bych si vzít zpátky svůj příběh a dát význam tomu, co se odehrálo.“

To se jí nejspíše konečně podařilo, protože na začátku února spustila další ze série kampaní proti šikaně a zneužívání, kterým se již několik let úspěšně věnuje. Monika totiž stále musí bojovat s tím, že americká média vykreslují právě ji jako strůjkyni všeho špatného a s jejím jménem je neustále spojován pouze název případu Lewinsky versus Clinton.

Málokdo si uvědomuje, že to je právě ona, kdo z celé záležitosti vyšel nejhůře, a její život kvůli tomu spoustu let za moc nestál. Zatímco manželé Clintonovi od té doby zaujímali mnoho lukrativních a důležitých postů, a Hillary nyní dokonce kandiduje na prezidentku s Billem po boku. Monika Lewinsky se zdá být se svou minulostí už vyrovnaná. "Nepřeju jim nic špatného, zcela jsem se smířila s tím, co se mi stalo, jen si přeji, abych se nyní mohla konečně soustředit na svůj život, a nechci, aby má budoucnost měla s nimi cokoli společného."

Pro slavnostní příležitost oblékla černé dlouhé šaty bez ramínek, které doplnila černým psaníčkem a zlatými lodičkami. Možná má pár kil navíc, ale neuvěřitelně jí to sluší. Mnohem víc než před 18 lety, kdy se o její lásce k prezidentovi dozvěděl celý svět.

Jak to slušelo nejen Monice Lewinsky, ale i ostatním, se můžete podívat ve fotogalerii.