Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Cindy Crawford končí s modelingem! Kdy jí to slušelo nejvíce?

1. února 2016 | 10:27

Americká modelka se rozhodla po překročení prahu padesátky odejít do důchodu a zanechat modelingové kariéry. Nepotřebuje si totiž už nic dokazovat. A jak se staví ke stárnutí?

Cindy Crawford (49) oslaví letos 20. února padesáté narozeniny. Poprvé se rozhodla omezit svou vytíženost v roce 2000, kdy se vzdala práce modelky na plný úvazek. Počínaje letošním 20. únorem však odchází Cindy definitivně do modelingového důchodu.

Se svým záměrem se svěřila magazínu Rhapsody, pro který nafotila i několik černobílých snímků. "Jsem si jistá, že budu fotit ještě dalších 10 let, ale ne jako modelka," řekla Cindy.

"A tak je to v pořádku, pracovala jsem přece s těmi nejlepšími fotografy," pokračuje. "Co víc ještě musím udělat? Neměla bych pokračovat v tom, abych sama sobě pořád něco dokazovala – a ani nechci."

A co si Cindy myslí o stárnutí? Padesátku chce přijmout v dobrém a stárnout s grácií, jako například Helen Mirren nebo Jane Fonda. "Vypadají úžasně na svůj věk, nesnaží se vypadat na třicet. Já také nechci ve vzhledu soutěžit s mou čtrnáctiletou dcerou, prohrála bych!"

Cindy se do světa modelingu dostala ve svých šestnácti letech a za sebou má pěknou řádku nafocených titulek těch nejznámějších magazínů a módních kampaní. Její nejnovější kampaní je ta ze začátku letošního roku pro Balmain Paris. Společně s Claudií Schiffer a Naomi Campbell se přenesla zpět do devadesátých let a všechny tyto modelky se staly tvářemi jarní kolekce Balmain s názvem Splněný sen.

 

Cindy Crawford, Claudia Schiffer a Naomi Campbell pro Balmain Paris.
Autor: Instagram.com

Loni na podzim vydala Cindy autobiografickou knihu s názvem Becoming, která její zářnou modelingovou kariéru reflektuje. Kromě působivých fotografií také v knize poodkrývá své soukromé problémy – jako například šikanu, kterou si zažila kvůli svému znaménku nad rty. 

Autor: luh